Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Mijas - Ontdek dit pittoreske dorpje Mijas Pueblo

Gepubliceerd op 23 juli 2018 om 10:52
Mijas Pueblo

Mijas, ontdek de provincie Málaga in Andalusië aan de Costa del Sol · Ontdek dit pittoreske dorpje Mijas Pueblo - Mijas, wordt uitgesproken als Migas - Mijas Pueblo is een charmant pittoresk dorpje, gelegen op een rotsplateau. Mijas is een typisch Andalusisch wit dorpje (pueblo blanco) Het ligt ongeveer 5 km landinwaarts op meer als 400 m boven zeeniveau.



Tijdens de Romeinse bezetting werd het dorp ‘Tamisa’ genoemd. Mijas Pueblo was vooral van economisch belang dan de weg ‘Vía Apia’ die Málaga met Cádiz verbond liep hier langs. De Arabieren hadden nog een leukere naam ‘Mixa’, en de Christenen noemden het uiteindelijk ‘Mijas’.

 

In Mijas pueblo is een prachtig park aangelegd waar je heerlijk kunt wandelen en vanuit het hoger gelegen gedeelte kun je van een magnifiek uitzicht over de kust genieten.

 

Mijas Pueblo is een goede combinatie van een Spaanse dorp met Arabische invloeden en de hedendaagse charmante aanpassingen met mooie binnenplaatsen, tuinen, restaurants, … De witte huisjes staan in levendig contrast met het groen van de pijnbomen.

 

Wat in Mijas Pueblo opvalt zijn de burro taxi's (ezel taxi's ) die u kunt zien staan op het centrale plein. Waar mee je een rondje "sigtseeing" kunt maken, trouwens de ezels worden regelmatig gekeurd door ezel opvang stichting "El Refugio del Burrito"

 

Maar je kunt ook met een elektrische Tuk-Tuk het dorp verkennen. Er zijn drie routes mogelijk: de Ruta Básica van 25 minuten, de Ruta Recomendada van 35 minuten en de Ruta Completa van 45 minuten. De passagiers krijgen een tablet waarop ze de meest interessante informatie kunnen lezen in acht verschillende talen. Voor meer informatie kun je terecht op de website: tuktukspain.es

 

Het meest interessante gebouw in Mijas is misschien wel de hermitage van El Puerto

 

De legende van Santuario de la Virgen de la Peña

In het Nederlands heet het ongeveer Heiligdom van de Maagd van de Rots, deze kapel werd door de monnik Diego de Jesus Maria y San Pablo in 1548 uit de rots gehakt. Nu vraag je natuurlijk af waarom moest daar een kappelletjes staan c.q. komen. In 1536 zagen een paar neefjes en nichtjes hoog op de rots een bijzondere duif zitten. Hij zat er elke dag opnieuw. De kinderen vertelden het aan hun vader, die metselaar was en al even verrast. Hij besloot de rots te onderzoeken en stelde vast dat die hol was. Hij begon te graven binnenin de rots en stuitte op religieuze voorwerpen en het beeld van de Maagd, die hem zei een ​​kapel te bouwen op dezelfde plek. Het donkere interieur herbergt nog steeds het beeld van de patroonheilige van Mijas. Tijdens feestelijkheden verzamelt het hele dorp zich op deze mystieke plek

(Bron: Vakantiehuizenspanje.nl)

 


Ontdek dit pittoreske dorpje Mijas Pueblo

Hoe hoger je in Mijas komt hoe goedkoper de cafés en restaurants . Aan de ingang van Mijas Pueblo ziet u gelijk de mineraalwater bronnen. U vindt in Mijas vooral mooi en goed keramiek, linnen en rieten spulletjes, en zeker het proberen waard is het zelf gemaakte brood en honing

Mijas is overzaait met vele leuke en gezellige restaurants, bars en tapasbars. Hier hebt u het gevoel van gemoedelijk eten en drinken en heerlijk genieten van het Andalusische leven en daarbij hoort zon, veel zon. Elke woensdagmiddag kunt u hier in het dorp een gratis een flamenco show bewonderen op het centrale plein

Mijas - heeft ook verschillen mooie wandelroutes, waar u heerlijk kunt genieten van de natuur en de prachtige vergezichten. Dus voor wandelaars een top lokatie. Vanaf september tot mei biedt de stad Mijas u wandelingen aan onder begeleiding van een gids.

Rond Mijas vind u ook een aantal golf clubs met de daarbij behorende banen.

Andere bezienswaardigheden:

  • Het stieren museum
  • Het casa museo - folklore-museum, oude ambachten en tradities
  • De Ermita San Sebastián
  • De grotten van de oude smederij
  • Het kapelletje van Ntra. Sra. De los Remedios - Onze-Lieve-Vrouw-der-Remedies
  • De Mirador de la Sierra
  • la Ermita del Calvario
  • Het Auditorium
  • De plaza de la Constitución

 

Tip – Tijdens de zomermaanden vindt hier La Feria de Artesanía en Mijas Pueblo plaats.

Vanuit de stad Málaga

Vanuit het centrum van Malaga (32km) kunt u Mijas goed bereiken met bus M-112.

 

Parkeren

Parkeren kun je in het centrum van Mijas Pueblo in de parkeergarage dit is direct naast het gemeentehuis. 


sunweb-zonvakantie-Spanje zonvakantie-tui, Spanje zonvakantie-Spanje Reisburo-zonvakantie
Vliegtickets Spanje
Eliza was here!
De Jong- zonvakanties Spanje

Trivago hotel vergelijker