El Charco Frío, Benaoján - Een koude plas aan de Gaduares River.

Gepubliceerd op 17 augustus 2018 13:22 El Charco Frío, Benaoján - Een koude plas aan de Gaduares River.

El Charco Frío, Benaoján - Een meertje aan de Gaduares River. In één van de mooiste delen van het natuurpark van de Sierra de Grazalema is deze plas van kristalhelder water, gelegen aan de voet van de Cueva del Gato, dat ook nog eens een natuurlijk monument van Andalusië is. Dit stukje prachtige natuur met grote plas heeft ook nog eens, een eigen strand.

 

Natuurlijk, zoals de naam al aangeeft, is het water niet echt warm. De grond is, dat het water afkomstig is van de ondergrondse rivier,"de Gaduares" die hier bij de uitgang van de grot voor het eerst het licht ziet .

 

De monding van de Cueva del Gato, met ongeveer 40 m hoogte, is behoorlijk spectaculair. Hier komt het water van de Gaduares-rivier voor het eerst tevoorschijn, en via de Charco Frío-watervallen, vormt deze een pool van koude en kristalheldere water die het landschap verfraaien.

Dit water stroomt een stukje verder de Guadiaro-rivier in naast de spoorbrug.

 

Cueva del Gato - de kattengrot

Cueva del Gato, heeft zijn naam te danken vanwege de merkwaardige gevormde ingang die veel weg heeft van een kattenkop. Het is hier ook een mooi gebied om een fijne wandeling te maken

 

Hoe kom je er

Neem de weg van Ronda naar Benaoján, de MA-7401, en rijd door tot het uitkijkpunt van Cueva del Gato tussen km 7 en 8 , rijd richting het hotel bij de koninklijke kloof van Campo de Gibraltar (parkeer je auto). Neem hier de voetgangersbrug over de rivier de Guadiaro, loop via het spoor naar de esplanade onder de Gato-grot, vanwaar de Gaduares waterval een prachtig zwembad creëert van groen en glashelder koud water.

 

Dit is een van de meest pittoreske plaatsen van de Serrania de Ronda. Rondom de vijver zijn enkele barbecues plaatsen. Houd je aan de voorschriften van dit beschermde natuurgebied, zeker wat de Gato-grot betreft

 

  • Beschermd gebied
  • natuurpark Sierra de Grazalema
  • De Río Gaduares
  • Gemeente : Benaoján
  • Locatie : eenvoudig
  • Bereikbaarheid : goed
  • Interesse  hoog

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars