Ontdek Málaga » De geschiedenis van Málaga – En bezienswaardigheden uit het verleden


De geschiedenis van Málaga

De geschiedenis van Málaga - Lees hier over de meer als 3000 jarigen geschiedenis van Málaga en zijn bezienswaardigheden uit het verleden


De meer als 3000 jarigen geschiedenis van Málaga

De geschiedenis van Málaga begint bij de stichting door de Feniciërs of Phoeniciërs. Toen heette de stad nog Malaka. Het was één van de meest westelijkste koloniën van het Fenicische Rijk. Hier werd toen een mooie haven gebouwd waar veel handel werd gedreven. Later werden alle delen van het Fenicische Rijk veroverd door de Romeinen, dus ook Málaga. Er werden toen een prachtige Romeinse tempel en een theater gebouwd.Veel beelden in het theater en de tempel liggen nu in museums. Na honderden jaren later werd Málaga onafhankelijk van de Romeinen, maar wel afhankelijk van Germaanse volkeren. Toen de Byzantijnse keizer Justinianus I onder andere grote gebieden rond de Middellandse Zee weer te begon romaniseren, werd Málaga voor korte tijd de hoofdstad van de Byzantijnse/Romeinse provincie Spania.

 

In het jaar 615 werden de Byzantijnen weggejaagd door de Visigoten. Later verdwenen die ook en kwamen de Arabieren/Moren er voor terug. Toen de Arabieren Málaga een nieuwe naam gaven (namelijk Malaq) bloeide de stad enorm. Zowel de cultuur en de politiek als de economie en de wetenschap. De Arabieren bouwde prachtige moskeeën en andere Arabische gebouwen in de stad. Moren uit Marokko waren toen de baas over de stad. Er werd toen veel gehandeld hier in rozijnen en zijde.

Na vele jaren Arabische heerschappij, werd het veroverd door de Europese Spanjaarden. De stad was niet meer islamitisch, maar christelijk. Men bouwde een prachtige kathedraal in Málaga. Verder waren er splinternieuwe stadsmuren en kloosters gemaakt. Tussen de 16e en de 17e eeuw ging het nogal slecht aan toe met de stad.

De oogsten van graan langs de rivier-delta's waren heel slecht. Er braken wel zes overstromingen, zeven hongersnoden, zes epidemieën, vier oorlogen en twee aardbevingen uit. Vanaf de 17e eeuw begon de stad zich te herstellen en bloeide Málaga weer. Voor een groot deel van de 19e eeuw was Málaga één van de steden met de meest opstandige mensen van heel Spanje. Er kwamen verschillende revoluties voor.Málaga werd de eerste industriële stad van heel Spanje. De tweede stad werd Barcelona. Voor lange tijd was Málaga de belangrijkste havenstad in Spanje, tegenwoordig is dat Barcelona. Rijke mensen bouwden grote villa's om in te wonen. Toeristen die naar Málaga kwamen sliepen in de hotels. Rond het jaar 1880 ging de economie van de stad achteruit.

Er was namelijk een crisis uitgebroken. Vele gieterijen in Málaga moesten toen gaan sluiten. De suiker-industrie stortte in. Wijngaarden werden verwoest door een soort ziekte van druiven. In het begin van de 20e eeuw bloeide Málaga weer opnieuw. De industrie ging nu veel beter dan eerst. Veel politieke partijen werden in deze stad opgericht.

Een belangrijke partij die zich in die tijd hier vestigde was de Communistische Partij van Spanje. Ook waren er mensen die republikein of democratisch waren. Midden in de 20e eeuw begon toerisme een belangrijke bron te worden van de economie in Málaga. Heel het gebied rond Málaga werd bekend om haar stranden. Op de dag van vandaag heten deze stranden geheel samen de Costa del Sol.

 

Málaga is een heerlijke stad voor een fijne vakantie of een stedentrip!


Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren doe je bij Sunnycars

Autohuur Málaga

Reisonderdelen

Via deze manier kunt u zelf uw gewenste reis samenstellen aan de hand van verschillende reisonderdelen zoals: Vliegticket, Hotel, etc, etc.