Museo de Málaga

Museums - musea in Málaga. Ontdek Málaga met informatie museums - musea in Málaga. In het prachtig gerestaureerde Douane gebouw vind je de collectie van Museo de Bellas Artes en van Museo de Bellas Artes te bewonderen.Museo de Málaga  ( Palacio de la Aduana )

Palacio de la Aduana, dit prachtige en enorme neoclassicistische gebouw waarvan de stijl is geïnspireerd op de Italiaanse renaissancepaleizen.

In dit prachtig gerestaureerde Douane gebouw vind je de collectie van Museo de Bellas Artes en van Museo de Bellas Artes te bewonderen.

Het gebouw werd ontworpen door Manuel Martín Rodríguez en in 1787  goedgekeurd door Karel III van Spanje. Het werk begon in 1791 onder leiding van administrador generaal van Douane Pedro Ortega Monroy en de architecten Miguel del Castillo en Ildefonso Valcárcel, die de belangrijkste gevel en plattegronden heeft ontworpen.

 

Tijdens de bezetting van Málaga door de Franse troepen in de Napoleontische oorlog hebben de werkzaamheden een tijdje stilgelegen. Na de oorlog werden beschadigingen hersteld en de bouw voortgezet .

Architect Pedro Nolasco Ventura maakte diverse aanpassingen en in 1829 was het gebouw voltooid en werd door de douane in gebruik genomen.

In de negentiende eeuw deed het gebouw dienst als tabaksfabriek, waar het in de nacht van 26 april 1922 door een brand, grote delen van het gebouw verwoest werden. Hierbij kwamen 28 mensen om het leven en grote delen van de archieven werden vernietigd.

Het gebouw heeft jaren dienst gedaan als als zetel van de Provinciale Staten en als kazerne voor de nationale politie.,

Zoals het er nu naar uitziet zal in 2016  “Museo de Málaga” geopend worden
Na jarenlange renovatiewerkzaamheden is het neoklassieke douanegebouw (Palacio de Aduanas) aan de voet van de Gibralfaro berg waar het Alcazaba en Gibralfaro te vinden zijn, geschikt gemaakt om twee belangrijke collectie van het Museo de Bellas Artes (museum van schone kunsten) en het Museo Arqueológico (Archeologisch museum) onderdak zullen vinden.

Archeologisch Museum
Het archeologisch museum was gevestigd in het fort La Alcazaba (Moorse kasteel ). De museumcollectie bevat een belangrijke collectie archeologische overblijfselen uit de Fenicische tot en met de Moorse tijd. Veel van de overblijfselen werden gevonden tijdens de restauratie van het Alcazaba en omvatten Romeins beeldhouwwerk, Moors keramiek en verschillende prehistorische objecten.

Tot 1999 was collectie nog enkele jaren in het klooster van La Trinidad te bezichtigen, waarna het werd opgeslagen.

Museum van de schone kunsten
Het museum van de schone kunsten (Museo de Bellas Artes) deze collectie was tot ruim zeventien jaar geleden te zien in het Palacio de Buenavista in het centrum, maar moest plaatsmaken voor de opening van het Picasso Museum.

Het museum was een initiatief van de beroemde Real Academia de Bellas Artes de San Telmo (Koninklijke Academie van Schone Kunsten van San Telmo).

 

Het Museo van schone kunsten in Málaga

Hier vind je ongeveer 2.000 kunstwerken. En is wel één van de grootste Spaanse collecties van de negentiende-eeuwse schilderkunst. Een ongeveer 200 kunstwerken is als vaste collectie te zien.

 

De uitgebreide collectie van museo van schone kunsten

Hier vind je beelden en schilderijen van beroemde kunstenaars als Pablo Picasso, Velazquez, Vicente Carducho, Goya, Pedro de Mena, Zurbarán etc.etc.

 

Deze collectie bestaat uit drie blokken: historische werken van de San Telmo Academie voor Schone Kunsten; werken van het Prado Museum ( bruikleen) en van het  Reina Sofia Nationaal Museum en kunstwerken van particuliere.

 

Het Archeologisch museum

Voor mensen die van archeologie houden kunnen in Museo de Málaga hun hart ophalen. Hier kun je genieten van ongeveer 15.000 archeologische vondsten. Waarvan ongeveer 2.000 permanent te zien zijn Al deze voorwerpen zijn in Málaga stad en provincie gevonden.

 

 

Openingstijden Museo de Málaga

Dinsdag t/m zaterdag van 9.00 uur tot 20.00 uur.

Zondagen van 9.00 uur tot 15.30 uur.

 

Gesloten

Maandags

Op 24, 25 en 31 december en op 1 en 6 januari, 1 mei.

 

Adres:
Plaza Aduana, 1
29015 Málaga
 
Tel:
952128500
 
Fax:
951294085
 
Website: