Toeristenbus in Malaga The Malaga hop-on Bus tour

Toeristenbus in Malaga The Malaga hop-on Bus tour

Ontdek Málaga met de "Toeristenbus in Málaga - The Malaga hop-on Bus tour "  Málaga Sightseeing met een dubbeldekker. Beleef Málaga met een 24-uurs ticket voor de toeristenbus en bekijk met deze 24-uurs pas alle bezienswaardigheden van Málaga


Hier vindt u meer informatie over de 'Toeristenbus in Málaga - The Malaga hop-on Bus tour', zoals de vertrek tijden, prijzen, de haltes waar u in en uit kunt stappen en wanneer de toeristenbussen rijden ... Lees verder »


Fietstocht rond Malaga: tapas en wijn

Fietstocht rond Malaga: tapas en wijn

Neem een ​ tapas en wijn tour van Malaga met de fiets. In deze 3 uur durende fietstocht probeer je heerlijke lokale delicatessen en de meest zonovergoten Spaanse wijnen! Waan je een weg door de Spaanse geschiedenis, cultuur en keuken!

 

 

Na een paar lekkernijen zal je door de stad gaan en de indrukwekkende, nieuwe gebouwde havenwijk zien. Het einde van de tour zal worden gezoet door een proeverij van de wereldberoemde dessertwijn, Vino Dulce, in een typische Andalusische bodega.

Deze tour luistert naar de specifieke wensen van de deelnemers: je zelf kunt beslissen wat de belangrijkste hoogtepunten zijn die je wilt ervaren. Zo kun je bepalen of je de tapas in het historische centrum van de stad of op het strand in het kleine vissersdorp El Palo probeert, net ten oosten van Malaga.


Shoppen in Mercado Atarazanas

Shoppen in Mercado Atarazanas

Mercado Atarazanas. In het historisch centrum van Málaga ligt de overdekte markt Mercado de Atarazanas. Een geweldig belevenis om deze markt hallen te bezoeken. Levendig en geweldig om doorheen te lopen! een prachtige overdekte markt waar je volop kunt genieten van de geuren en kleuren die overal aanwezig zijn op deze markt.

Markthalle Mercado Central de Atarazanas is veel groter dan de in centrumwijk Ell Molino liggende markt - Mercado de Salamanca. Lees meer op »


Fiets huren in de stad Málaga

Fiets huren in de stad Málaga

Huur een fiets in Málaga, op de fiets is een sportieve en leuke manier om de stad Málaga te ontdekken en te beleven. Naast de diversen fietspaden zijn er natuurlijk ook de autovrije gebieden waar je ook mag fietsen. Ga op de fiets een onvergetelijke dag beleven in Malaga en fiets bijvoorbeeld via de boulevard langs de stranden van Málaga naar de oude vissersplaatsen Pedregalejo en El Palo. Terrasje pikken visje eten, in een van de visrestaurants ... lees meer op »


Via Ferrata bij de Caminito del Rey in El Chorro

Via Ferrata bij de Caminito del Rey in El Chorro ( Het Koningspad) in de provincie Málaga is een geweldige attractie! Hier vindt u veel praktische informatie en tips voor een dagje uit.

 

De Diputación de Málaga heeft de “vía ferrata Caminito del Rey” geopend, de vía ferrata Caminito del Rey heeft een lengte van 650 meter en een hoogteverschil van 250 meter.

Het gaat hier om een zogenaamde “ijzeren weg” die op ongeveer 15 minuten lopen van het treinstation in El Chorro begint en zorgt voor een prachtige ervaring in de natuur rondom de Caminito del Rey.

 

Voor diegene die het niet weten, een via ferrata is een met staalkabels uitgezet parcours langs een rotswand. Deze staalkabel is op regelmatige afstand aan de rots bevestigd door middel van haken en in eerste instantie bedoeld als beveiliging van de gebruiker. Daarnaast gebruikt men de kabel vaak om zich in evenwicht te houden of zichzelf eraan op te trekken.

 

De via ferrata in El Chorro heeft naast het parcours met staalkabels langs de rotswand in het deel wat Albercones heet ook een Tibetaanse brug (puente tibetano), een Nepalese brug (puente nepalí) en een zogenaamde death ride of tokkelbaan (tirolina) van 35 meter lang.

De “via ferrata Caminito del Rey” is gelegen in het gedeelte Albercones van het Desfiladero de los Gaitanes natuurgebied en heeft een moeilijkheidsgraad K3-media (algo difícil) volgens de Hüsler schaal gekregen. Het is niet de moeilijkste via ferrata (K6) maar ook niet de makkelijkste (K1) dus enige kennis en ervaring is wel vereist.

 

Álora, Archidona, Atajate, Benadalid, Benalauría, Benaoján, Comares, Cuevas de San Marcos, Gaucin, Igualeja, Jimera van Líbar, Montejaque, Ronda, Villanueva del Rosario en Villanueva del Trabuco zijn gemeenten die deze infrastructuren hebben en op de lijst van belangrijkste via ferratas van het Iberisch schiereiland staan.

 

Bron: Spanje Vandaag

 

Meer informatie over de Caminito del Rey - Het Koningspad lees HIER meer!