Home » Bezienswaardigheden Málaga » Gebouwen & Monumenten Málaga » La Alcazaba - Moors fort in Málaga


Moors fort in Málaga - La Alcazaba

Alcazaba Málaga - Ontdek Málaga met  informatie van La Alcazaba - Moors fort in MálagaMoors fort in Málaga - La Alcazaba
Het Alcazaba dit door de Moren gebouwde vesting, zie je veel Arabische invloeden uit de tijd van de Moorse overheersing terug. Zoals, Arabische  figuren, tekens en verschillende versierde bogen. Ook zijn Romeinse invloeden duidelijk zichtbaar zie de Romeinse zuilen onder Arabische bogen. Het Alcazaba ~ Arabisch al-qasbah ~ wat betekent "citadel, deze Moorse vesting die tegen een helling van de Gibralfaroberg aangebouwd ligt is hoger dan de stad Málaga. Het uitzicht vanuit La Alcazaba is prachtig. Vanaf hier zie je de haven van Málaga met de wandelpromonade Muelle Uno. Het fort werdt gebouwd tijdens de Hammudidendynastie. Dit is wel het best bewaarde Alcazaba in Spanje en één van de bekendste bezienswaardigheden in Malaga.

In het Alcazaba in Málaga bevindt zich ook een archeologisch museum, voor dit fort ligt een ~ amphitheaterer ~ of wel het Teatro Romana een ruïne van een Romeins theater en helemaal boven op de helling liggen de ruïnes van het Castillo de Gibralfaro.

Vanaf dit Kasteel heb je een prachtig uitzicht over de haven en de stad Málaga. Deze Arabische vesting ~ La Alcazaba ~ is op een Romeinse ruïnes gebouwd in begin van de 9e eeuw door Caliph Abd er Rahman I als een verdedigingswal.

Als je na de bezichtiging, het "La Alcazaba" verlaat loop dan te voet naar Gibralfaro, je gaat dan 2 keer links, en met een paar stevige schoenen is het zeker geen probleem. Ben je slecht ter been dan kun je ook met de bus naar Castillo de Gibralfaro. Maar te voet krijg je prachtige ver gezichten te zien van de stad Málaga.

Tip:

Ben je slecht been? Aan de achterkant, achter het stadhuis is een lift beschikbaar.

 

Openingstijden:
Maandag – zondag 9.30 uur – 20.00 uur

Entree:
€ 2,20

Adres: 
Calle Alcazabilla 2