Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Home » Bezienswaardigheden Malaga » Kerken In Málaga


Kerken in Málaga

In het historisch centrum en ook daarbuiten vind je een aantal prachtige kerken. Hoewel natuurlijk iedereen het kathedraal van Málaga kent, kennen niet veel mensen de oudste kerk van de stad! Wij verklappen alvast, dat is Iglesia de Santiago! Bekijk een samenvatting van de mooiste kerken hieronder.Voor de meeste kerken hoef je niets te betalen. Voor de kathedraal van Málaga helaas wel. Toen Málaga door de katholieke koningen werd heroverd op de Moren werden er direct 4 kerken gesticht. 


Het kathedraal van Málaga is de grootste kerk in de stad. Het is ook een van de grootste bezienswaardigheden in Málaga. Het kathedraal staat bekend als la manquita, de eenarmige dame. Dit vanwege de toren die nooit is afgebouwd.


Iglesia de los Martires is een van de oudste kerken van Málaga. Hij stamt uit het einde van de 15e eeuw. De kerk werd opgericht na de verovering van de katholieken op de Moren, rond het jaar 1491. 


Iglesia del Sagrario bestaat uit meerdere delen. Bijvoorbeeld delen die meer dan 500 jaar oud zijn, zoals de poort, en delen die nieuwer zijn. Dit zorgt ervoor dat de kerk erg interessant is voor degenen die geinteresseerd zijn in bouwstijlen. Je vindt er onder andere oud-Spaanse en Gotische stijlen.  


Iglesia San Juan Bautista is een van de oudste kerken van Málaga, hij werd namelijk gebouwd in het jaar 1490. Midden in het centrum van Málaga is dit een van de kerken die volledig in Gotische stijl is gebouwd. Het altaar in de kerk is ook erg bijzonder.


Santuario de la Virgen de la Victoría heeft onder andere een crypte van de graven van Buenavista, en het beeld van la Virgen de Victoria. Dit is de beschermheilige van de stad Málaga. De kerk werd afgemaakt rond het jaar 1700.Iglesia y hospital de San Julián is een kerk waarvan in 1683 werd begonnen met de bouw. Een deel van de kerk is een ziekenhuis, speciaal gebouwd voor de armeren van de stad Málaga. Dit ziekenhuis wordt inmiddels niet meer gebruikt.


Iglesia del Santo Cristo de la Salud is een kerk waarvan de orde van Jezuïeten de opdracht gaf om deze te bouwen. De Jezuïten is een religieuze katholieke orde welke in de 16e eeuw werd opgericht. De kerk heeft een indrukwekkend interieur.


Iglesia de Santiago is de oudste kerk van de stad Málaga. Hij werd namelijk gebouwd in 1487, het jaar waarin de Moren werden verdreven door de katholieken. De Gotische stijl is gemengd met de Mudejar stijl. Ieder jaar wordt er 30.000 liter zonnebloemolie naar de kerk gebracht.


Iglesia Sagrado Corazón is de nieuwste kerk van Málaga, gebouwd in 1920. Het is een echte trouw-kerk, het is dus een kerk geliefd onder trouwparen. De architect heeft inspiratie opgedaan in Parijs, want het lijkt een beetje op de Sacre Coeur en de Notre Dame. Met name de voorkant van de kerk is erg indrukwekkend.