Home » Wat te doen in Málaga » Spaans leren in Málaga 

Spaans leren in Málaga bij Instituto Picasso

Wij, van Ontdek Málaga, zien het als onze taak om de beste tips en dingen die in Málaga te doen zijn op een rijtje te zetten. Taalcursussen hadden wij nog niet op de website! We hebben gezocht op de beste taalcursus Spaans in Málaga en kwamen uit bij Instituto Picasso. Hierbij hebben we factoren zoals prijs, locatie, grootte van de klassen meegenomen. Maar om echt te weten hoe het was, moesten we het natuurlijk wel ontdekken. In de week van 24 juni 2019 heb ik als eigenaar van ontdekmalaga.nl daarom een cursus Spaans in Málaga bij Instituto Picasso gedaan! Lees ook mijn dagboek van die week!

OntdekMalaga.nl kan in samenwerking met Instituto Picasso tot 15% korting aanbieden! Dit geldt voor een cursussen met startdatum in 2019.

Spaans leren in Instituto Picasso

Instituto Picasso is gevestigd aan Plaza de la Merced. Het is een erg mooi gebouw, dit zie je vooral aan de tegels. Bijna ieder lokaal heeft wel een andere vloer en dat geeft aan hoe authentiek het is.

Plaza de la Merced is een plein in het historische centrum van de stad Málaga. Dit plein ligt centraal in de stad. Er zijn een flink aantal bars en restaurantjes waar je iets kunt eten of drinken. Het uitgaansgebied van Málaga, de meeste monumenten, het kasteel en stranden zijn te bereiken binnen 15 minuten lopen. De lessen zijn ’s ochtends van 10:00 tot 14:00 uur. In de zomer kan er een zomerschema worden ingesteld. Dan zijn de lessen van 09:00 tot 13:00 of van 13:00 tot 17:00 uur. Je kunt kiezen voor 'Intensive Standard' (5 ochtenden per week) of voor 'Extra Intensive Standard 1 of 2'. De extra intensive pakketten omvatten ook nog 1 of 2 privé lessen.

Leraren

Alle lessen worden gegeven door prima leraren wiens moedertaal Spaans is. Het zijn leraren met tientallen jaren ervaring in lesgeven. Er is een half uurtje pauze waarin je eventueel wat kunt lunchen of koffie kunt drinken aan een van de vele bars aan de Plaza de la Merced. Tijdens deze pauze gaat het Spaans leren gewoon door, omdat je met je medestudenten doorgaat met Spaans praten. Voor de lunch ligt de focus echt op grammatica, na de lunch ligt de focus meer op het praten. De groepen zijn vrij klein (zo'n 5 tot maximaal 10 studenten), waardoor je best vaak aan het woord komt.

Flexibele school behandelt je als individu

Een van de beste dingen aan Instituto Picasso is dat de school zo flexibel is. Je kunt gewoon even op het secretariaat binnenlopen, want de deur staat altijd open. Is het gastgezin niet naar jouw smaak of wil je toch een ander appartement? Dan is het heel gemakkelijk om deze zaken te bespreken. Is het niveau van de les te laag of te hoog en zou je graag ingedeeld willen worden in een andere klas met een ander niveau dan is dit ook mogelijk. Instituto Picasso is een school waar jij als individu wordt behandeld en dat is erg fijn.

Activiteiten buiten de lessen om

Het leuke aan deze taalschool is dat je behalve de lessen ook aan naschoolse activiteiten kunt meedoen. Een tapas tour, yoga, beachvolleybal, een cursus flamenco (typisch Spaanse dans) of een uurtje padelsurf. In het weekend zijn er activiteiten zoals een dag naar Granada of een weekend naar Marokko! Eens in de vier weken is er op vrijdag een gratis kookles waar je met de andere studenten van de school typisch Spaanse gerechten leert koken. Maak typische tapas uit Málaga of help mee met het maken van een paella. Het zorgt ervoor dat je Spaans nog sneller verbetert! Spaans leren kan dus ook buiten de lessen om! Alle activiteiten zijn natuurlijk optioneel; als jij lekker aan het strand wilt liggen kan dit ook, want je loopt in ongeveer een kwartier naar het beroemde strand La Malagueta! Bekijk voor meer indrukken ook op het Instagram-account van de school.

Accomodatie

De accomodatie kun je zelf regelen, maar je kunt het ook via de school regelen. Je kunt een eigen mini-appartement voor jezelf hebben, maar ook intrekken bij een gastgezin. Die laatste optie is natuurlijk het beste voor jouw Spaanse taalvaardigheid; als je dag in dag uit met Spaans bezig bent, ga je hard vooruit. Een appartement delen lijkt misschien niet optimaal, maar zo kom je wel in aanraking met andere culturen en je Spaans gaat er onbetwist sneller op vooruit. Al is het alleen maar dat je het huiswerk ’s avonds kunt bespreken.

Conclusie

Al met al is het een hele leuke taalschool. Er is een hele goede sfeer op de school, de leraren zijn erg aardig en de leercurve zit ook wel goed! De boeken zijn van goede kwaliteit, de leraren zijn professioneel en zorgen ervoor dat je op een leuke manier met Spaans bezig bent. Ook de activiteiten na de lessen zijn erg leuk! Bekijk de website van de school voor meer informatie.