Ontdek Málaga » Openbaar Vervoer » Elektrische step huren in Málaga Elektrische step huren in Málaga

Elektrische steps in Málaga

Op veel plekken in de stad Málaga zie je ze tegenwoordig staan; elektrische steps. Anders dan vroeger zijn er speciale 'parkeerplaatsen' waar de steps staan. Met de steps kun je eenvoudig van parkeerplaats A naar parkeerplaats B rijden op een manier die we al van Uber zijn gewend; echter kunnen deze plekken dus niet willekeurig zijn. Je unlockt en vindt de steps met de mobiele telefoon. De merken waren vroeger: Tier, Lime, Voi en Jump maar tegenwoordig zijn het Dott, Voi en Link waarbij de eerste twee goede bonussen hebben om de step een keer uit te proberen.

Hoe gebruik ik de elektrische step?

Het gebruik van de elektrische steps is eenvoudig. Je installeert een applicatie waar je je creditcardgegevens aan koppelt. Vervolgens loop je naar een step, scan je de QR-code en je kunt de step ‘unlocken’. Vanaf dan begint de tijd te lopen. De bedrijven werken allemaal hetzelfde. De enige verschillen zijn de acties om lid te worden en sommige specifieke voorwaarden.

Download de Dott app eerst, en vul dan de volgende code in om 2 keer de eerste 20 minuten gratis te krijgen!

Of rijd met Voi. Registreer met de volgende link (of klik in de app 'redeem voucher' en krijg €5 in Voi credits!

Prijs

Wat is nu de prijs van al deze steps? De apps kosten ongeveer hetzelfde. Je betaalt een euro voor het unlocken van de step. Vervolgens kost het €0,20 per minuut.

Het aantal minuten wordt uiteindelijk naar boven afgerond. Voor een ritje van 8 minuten en 36 seconden betaal je dus 9 minuten. Dat is 9 x €0,20 = €1,80 plus de euro, dus totaal €2,80. Voor minder dan 3 euro kun je dus gewoon een step huren en een hoop lol hebben!

Toch liever een fiets in plaats van een step huren?

Regels

In Amerika zijn de elektrische steps al wat langer normaal. In San Fransisco zijn de steps de afgelopen maanden zelfs even verbannen geweest; er waren namelijk nog helemaal geen regels omtrent deze nieuwe vorm van openbaar vervoer. De verwachting is ook dat er in Málaga op termijn regelgeving gaat komen. Qua veiligheidsregels is het ook nog niet officieel geregeld; wel wordt geadviseerd om een helm te dragen en om niet te rijden op wandelpaden.

Tip

Mocht je met zijn tweeën gebruik willen maken van de step, dan mag je helaas niet samen op een step rijden. Je hebt twee steps nodig, en twee mobiele telefoons met een mobiele internetverbinding. Onze tip: laat de een een account aanmaken. Je krijgt dan een code welke de ander kan invullen bij het aanmelden. Dan krijg je in het geval van Tier bijvoorbeeld allebei de eerste 15 minuten gratis. Mocht je alleen zijn, dan kun je altijd deze code gebruiken voor Dott:QGYPACT en Voi: 9FiqiQe1Rib