Home » Bezienswaardigheden Malaga

Bezienswaardigheden van Málaga

De stad Málaga heeft veel moois te bieden. Wil jij ook naar het prachtige Malaga? Ontdek Málaga en zijn prachtige bezienswaardigheden met veel informatie, tips en inspiratie. Bezoek de hoogtepunten van Málaga zoals gebouwen en monumenten, kerken, musea en pleinen met veel informatie. En er zijn nog veel meer reistips over de bezienswaardigheden van Málaga.Het Pablo Picasso Museum in Málaga is wel een van de meest bezochte en een van de bekendste museums in de stad Málaga. De in 1973 overleden Spaanse kunstenaar liet een grote schat aan kunst achter. Een deel hiervan staat in het Picasso Museum in Málaga, de stad waar zijn familie vandaan komt en waar hij zo'n 10 jaar heeft gewoond.


De beste manier om de bezienswaardigheden van Málaga te ontdekken is door middel van een fietstour. Bajabikes heeft verschillende fietstours door de stad Málaga. Populair is de tapas fietstour!


Het kathedraal van Málaga is een van de must-see’s in de stad. Het imposante gebouw wordt ook wel la manquita genoemd, de manke. Dit wordt duidelijker als je de kathedraal in gaat (€6) of er vanaf het AC Hotel op kan kijken. Het gebouw staat tussen het oude centrum en de haven van Málaga in.


Het automuseum van Málaga is zeker een van de meest verrassende bezienswaardigheden van Málaga. Wie verwacht nou een automuseum in zuid-Spanje?


De voetbal club Málaga C.F. bestaat al sinds 1904. In het museum van Málaga F.C. vind je veel uit het het verleden van de voetbalclub F.C.Málaga. Het museum vind je in het stadion van FC. Málaga: la Rosaleda (in het noorden van de stad).


Ook een verrassend museum is het CAC Museum: Centro de Arte Contemporánea. Het is een museum met tijdelijke exposities. Het is altijd gratis, maar gesloten op maandag!


De botanische tuin van Málaga is ideaal om even om te wisselen voor de drukte van de stad zelf. De tuin ligt zo'n 5 kilometer ten noorden van de stad en biedt ook een mooi uitzicht over de stad aan. Bekijk de 5 continenten en ervaar de rust.


Het in 2011 geopende Carmen Thyssen museum in Málaga is een museum met een prachtige collectie. Net als de meeste musea is dit museum gratis op zondag!


Plaza de la Merced is een plein in het oude centrum van Málaga dat vooral 's avonds heel gezellig is. Het oude huis van Pablo Picasso staat hier. Daarom vind je op het plein een standbeeld van de beroemde schilder uit Málaga.


Midden in de stad Málaga vind je museo del Vino; het wijnmuseum. In het wijnmuseum van Málaga kun je veel informatie, cultuur en geschiedenis over de wijnen uit de provincie Málaga vinden. Wijnen worden al zo'n 2000 jaar in de regio Málaga gemaakt!


Kasteel Gibralfaro is de bovenste vesting op de berg. In het Spaans wordt het castillo de Gibralfaro genoemd.  Het kasteel werd door de Moren gebouwd. Entree kost €3,50 per persoon. Alleen al het uitzicht is het geld dubbel en dwars waard.


In de wijk SOHO vind je onder andere het CAC Museum. Maar de wijk zelf is ook erg leuk doorheen te slenteren. Het wordt ook wel de meest kunstzinnig wijk van Málaga genoemd! Het wordt de laatste enorm aangepakt en overal vinden je restauraties en nieuwe projecten plaats.


De wijk La Victoria ligt aan de voet van de berg Gibralfaro. Onderdeel van deze wijk is natuurlijk Montaña Victoria, maar ook Plaza de La Victoria, leuke kerkjes en straatkunst kun je hier te vinden!


Plaza de la Constitución is een plein dat aan het einde van de sjieke winkelstraat calle Larios ligt. Hier vinden vaak manifestaties en evenementen plaats en het is er altijd gezellig! Het is tijdens de kerstdagen het onbetwiste centrum van de stad!


Dit leuke 17de eeuwse voormalige koetshuis ligt midden in het centrum van Málaga. Museum Artes y costumbres populares bestaat uit 19 kamers waar je kunt zien hoe het stedelijke en landelijke leven in de provincie Málaga in de 19de eeuw was.


Plaza Félix Sáenz is een plein dat zich echt midden in het oude centrum van Málaga bevindt. Aan dit plein zitten winkels zoals de H&M. Om de hoek vind je een beroemde en historische churros-bar. 


Midden in het oude centrum van de stad Málaga ligt Plaza Jerónimo Cuervo. Op Plaza Jerónimo Cuervo ligt het prachtige stedelijk Teatro Cervantes. Het mooie gebouw springt erg in het oog.Plaza de Uncibay ligt midden in het historisch centrum van Málaga en heeft zijn naam te danken aan Ferdinand Uncibay, een kapitein die het katholieke leger naar de overwinning leidde. Het ligt midden in het uitgaansgebied van Málaga.


Paseo del Parque is een erg mooi deel in Málaga, welke te vergelijken is met het vondelpark in Amsterdam. Echter, Paseo del Parque is een stuk exotischer. Er staat een grote verscheidenheid aan exotische planten, bloemen en bomen. Een ideale oase van rust in het soms toch wel drukke Málaga.


Dit kleine flamenco museum is echt een bezoek waard. Hier vind je veel informatie over de de cultuur van de flamenco in de stad Málaga en Andalusië op zich.


Museum Revello de Toro ligt in het historisch centrum van Malaga. Felix Revello is in 1926 geboren in Málaga. Het was een bekende schilder. Het is het oude huis van de eveneens bekende beeldhouwer Pedro de Mena.


Ook een hele oude kerk is de Iglesia San Juan Bautista. Deze kerk is in de loop der eeuwen verschillende keren herbouwd, gerestaureerd of er is een barokke toren bijgebouwd. Het is de kerk waar Antonio Banderas, ook van de beroemdste inwoners van Málaga, is gedoopt.


Bij plaza de los Mártires staat de gelijknamige kek; Iglesia de los Mártires. Deze oude kerk uit het jaar 1491 is gebouwd vlak na de verovering van Málaga op de Moren. Binnenin staan een aantal patrooonheiligen, waaronder die van Málaga. De kerk staat vooral bekend om het indrukwekkende interieur.


El Iglesia de Santa María del Sagrario is een kerk die op de ruines van een moskee is gebouwd. Met de bouw werd in 1488 gestart. Hoewel het interieur ook prachtig is, is het Gotische portaal het meest opvallende aan deze kerk. Dit is in de 500 jaar dat de kerk bestaat, nog nooit gerestaureerd. Erg indrukwekkend!


In het oude centrum van Málaga vind je een mooi 18-eeuws gerestaureerd herenhuis, met het glasmuseum. De zakenman Gonzalo Fernandéz-Prieto heeft hier een glascollectie ondergebracht. Er zijn meer dan 3000 stukken glas te vinden. Ook het familiewapen van Málaga vind je hier!


De basiliek Santuario de la Virgen de la Victoria is gebouwd op een bijzondere plek, ten noorden van het stadscentrum van Málaga. De basiliek zelf stamt uit het einde van de 17e eeuw, op initiatief van de graaf van Buenavista.


De Iglesia del Santo Cristo de la Salud is een kerk in Málaga welke is gebouwd in de 16e en 17e eeuw. De barokke kerk is het werk van Pedro Sánchez. Het hoofdaltaar en tabernakel zijn weer ontworpen door andere christelijke architecten. 


Iglesia de Santiago betekent letterlijk 'kerk van Santiago'. De kerk is officieel de oudste kerk van Málaga (1487). Wel is de kerk in de 17e eeuw deels herbouwd. De beroemde schilder Pablo Picasso is in deze kerk gedoopt. Jaarlijk wordt er zo'n 30.000 liter zonnebloemolie naar de kerk gebracht.


Dit is een van de nieuwste kerken in het centrum van Málaga. Iglesia Sagrado Corazón werd in 1920 gebouwd in opdracht van Jezuïten. Het is een geliefde kerk onder bruidsparen! Er vinden jaarlijks dan ook vele bruiloften plaats in deze (ook van binnen) prachtige kerk. De architect was geinspireerd door onder andere de Notre Dame en de Sacre Coeur in Parijs.