Ontdek Málaga »  De bezienswaardigheden van Málaga


BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN MÁLAGA

Málaga en zijn Bezienswaardigheden - De bezienswaardigheden van de bruisende stad Málaga zijn wel niet zo bekend als de bezienswaardigheden van Córdoba, Gránada of Sevilla. Maar toch is Málaga ook een stad met vele mooie bezienswaardigheden, zoals prachtige, musea, monumenten en nog prachtiger gebouwen.

Ontdek Málaga en zijn bijzondere bezienswaardigheden met leuke informatie en tips over deze bruisende stad

 

Alcazaba · Het Teatro Romana · ‎Gibralfaro kasteel · Het Centre Pompidou ·  ‎Kathedraal Malaga · Museo Picasso ·  ‎MonumentenMálaga en zijn Bezienswaardigheden

De bezienswaardigheden van Málaga zijn wel niet zo bekend als de bezienswaardigheden van Córdoba, Gránada of Sevilla. Maar toch is Málaga ook een stad met vele mooie bezienswaardigheden, zoals prachtige, musea, monumenten en nog prachtiger gebouwen.


Bezienswaardigheden
monumenten & gebouwen in Málaga

Málaga met vele mooie bezienswaardigheden, gezellige pleintjes, mooie kerken, musea en nog prachtiger gebouwen.

  1. Moors fort - Alcazaba
  2. Kasteel Gibralfaro
  3. Romeins theater - Teatro Romano Málaga
  4. De kathedraal - La Manquita Málaga
  5. Stierenarena - Plaza de torros La Malagueta Malaga

Een heerlijke stedentrip naar de bruisende stad Málaga

Een stedentrip naar Málaga boek je vlug, eenvoudig en voordelig op "Ontdek Málaga". Dan wordt deze stedentrip naar Málaga, een paar onvergetelijke dagen. De stad Málaga is een perfecte bestemming voor een stedentrip dan Málaga heeft meer dan 300 dagen zon per jaar en dat met aangename temperaturen in de wintermaanden. Daarom is de stad Malaga ook een heerlijke bestemming voor een stedentrip.


Bezienswaardigheden - De mooiste musea in Malaga

Het Picasso Museum in Málaga is wel het meest bezochte en een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad Málaga. Deze bekende 'Malagueña' geboren op 25 oktober 1881 woonde echer maar 10 jaar in Málaga. Zijn geboortehuis staat aan Plaza de la Merced 15, wat tegenwoordig een klein museum is, hier bracht Pablo zijn kindheid door.

Museum Carmen Thyssen is zeker een bezoek waard dan hier kun je de kunstcollectie bewonderen van de familie van Baron Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza en zijn vijfde vrouw Carmen Cervera. Deze wel zeer bijzondere collectie Andalusische schilderkunst van Carmen Thyssen is nu te te toongesteld in het naar haar genoemde museum in Málaga.

Museum Revello de Toro ligt in het historisch centrum van Malaga. Felix Revello in 1926 geboren hier in Málaga net als Picasso, en is een begenadigd schilder.

Het museum voor moderne kunsten. De filosofie van het CAC Museum in Málaga is dat zowel wereldberoemde kunstenaars, als regionaal kunstenaars een plek in het museum moeten hebben.

Automuseum Málaga is een leuk verrassend auto en mode museum zeker één van de bezienswaardigheden van Andalusië. In de Avenida Sor Teresa Prat vind je een imposant bijna klassiek ogend gebouw met patio, maar het is in feite nieuw deze prachtig gerestaureerde voormalige tabaksfabriek uit 1923

In Málaga bevinden zich meer als 25 musea kunst liefhebbers kunnen hier hun hartje ophalen

Bezienswaardigheden markt - overdekte markthallen Málaga
Heerlijke op vakantie in Málaga.

De bekendste overdekte markt in Málaga is Mercado Central de Atarazanas - Markt centrum Málaga.
De tweede en minder bekende overdekte markt in Málaga is Mercado de Salamanca - Markt Salamanca Málaga.

Het is een geweldig belevenis om deze twee markthallen te bezoeken. Deze twee markten kunnen zeker tot bezienswaardigheden worden beschouwtBezienswaardigheden - Pleinen in Malaga
Ontdek het andere Málaga, ontdek de mooiste pleinen en pleintjes in het Historisch centrum van Málaga. Dan Málaga is ook de stad met vele prachtige en gezellige pleinen, zoals: Plaza de la Merced, Plaza de la Constitución, Plaza del Obispo, Plaza de los Martires, Plaza de Félix Sáenz waar de winkelstraten Calle Nueva, Calle San Juan en Puerta del Mar samen komen. Achter de bekende winkelstraten Larios en Calle Nueva ligt Plaza de las Flores en last but not least voor het prachtige Teatro Cervantes ligt Plaza Jerónimo Cuervo.

Bezienswaardigheden - Parken in Málaga
Málaga heeft mooie parken zoals bijvoorbeeld Paseo del Parque is meer als 100 jaar oud, dit prachtige park heeft een mooie tropische tuin met een buitengewone vegetatie. Het park is ongeveer 800 meter lang ligt parallel aan de winkelboulevard Muelle Uno.

Jardin Botánico La Concepción - De drukte van Málaga eventjes achter je laten, en genieten van de rust en de prachtige natuur in de botanische tuin van Málaga. En tegelijk genieten van een heerlijk uitzicht over de stad Málaga.

 


Voordelige vakanties naar Málaga - Hier schijnt de  zon!!!!!!