Home » Bezienswaardigheden » Musea in Malaga » Glasmuseum in Málaga


Glas Museum in Malaga - Museo del Vidrio y Cristal de Málaga

Glasmuseum in Malaga - Ontdek Málaga en geniet van dit museum met zijn bijzondere glascollectie.In het historische centrum van Málaga in een mooi gerestaureerd 18e eeuws herenhuis. Hier heeft Gonzalo Fernandéz-Prieto , zakenman, geboren in Madrid, gestudeert in Cambridge zijn privécollectie antiek, tapijten, schilderijen en meer dan drieduizend stukken glas en kristal ondergebracht. Het glas stamt uit verschillende periodes, vanaf het oude Egypte tot het familiewapen gemaakt in het hedendaagse Málaga.

Elk stuk uit zijn collectie is gecertificeerd op echtheid door de veilinghuizen Christie’s, Sotheby’s en Bonhams. Hier zie je, Fenicische,  Romeinse, Griekse, middeleeuwse, Byzantijnse en islamitische kristal en pre-Rafaëlitische gebrandschilderd glas. Tot het fantastische 19e eeuwse camee uit Engeland.

Het Museo del Vidrio y Cristal de Málaga ligt enigszins verborgen in de oude ambachtswijk San Felipe. Maar desalniettemin wordt het museum goed bezocht.

Het is van binnen prachtig, met verrassend veel ruimte waarbij de patio het centrale punt is.  Het mooi gerestaureerd 18e eeuws herenhuis is zeer mooi en wekt aangename bewondering hier in het hystorisch stadscentrum van Málaga.

Openingstijden

Dinsdag tot en met zondag van 11.00 uur – 19.00 uur.

Gesloten op maandag,

1e kerstdag en nieuwjaarsdag en de maand augustus.

Entree

€ 6,-  € 4,- (kinderen 7-12 jaar, 65+, groepen)  Onder 6 jaar gratis.

Adres

Plazuela Santísimo Cristo de la Sangre 2

Website