Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

De Musea van Málaga

Ontdek de vele museums in Malaga – Hier op OntdekMálaga.nl vind je de mooiste museums voor je vakantie in Malaga. De stad Malaga heeft meer dan 25 musea, zodat een ieder wel een leuk museum vindt in Málaga. Lees hieronder meer over de wekelijkse gratis museumdag!Ontdek en beleef de vele musea in Málaga. Enkele voorbeelden: het Picasso museum, het Carmen Thyssen museum, het CAC museum, een flamenco museum, een automuseum, een glasmuseum en er is zelfs een wijnmuseum. Het Picasso museum is wel het bekendste museum van Málaga maar het is slechts één van de meer dan 25 musea in de stad!

Iedere zondag: gratis musea!
Zondag is qua musea in Málaga de ideale dag! Een flink aantal musea zijn iedere zondag gratis te bezoeken. Dat maakt een museumbezoek in Málaga natuurlijk wel heel aantrekkelijk!


Het Museo de Málaga is eigenlijk een 2-onder-1-kap. In dit gebouw is een museum van de schone kunsten en een archeologisch museum te vinden. Het gebouw heet Palacia de Aduana.


Jorge Rando is een Spaanse schilder. Hij maakt religieuze schilderijen maar zonder taboe. Zo maakt hij ook schilderijen over prostitutie, oorlog en meer. Hij wil zijn kunst laagdrempelig houden, daarom is dit museum gratis.


Het Russisch Staatmuseum in Málaga is de eerste dependence van het Russische museum in west-Europa. Je vindt hier allerlei Russische kunst, van oude kunst tot modernere kunst uit Rusland.


Het Centre de Pompidou Málaga is de eerste dependence van het beroemde Franse museum. Op de mooie plek in de haven van Málaga vind je dit museum voor hedendaagse kunst. Er is een permanente tentoonstelling van ongeveer 90 werken.


Ook een verrassend museum is het CAC Museum. CAC staat voor Centro de Arte Contemporánea. Het is een museum met tijdelijke exposities en tijdelijke kunst. Het is altijd gratis, maar gesloten op maandag.


In het oude centrum van Málaga vind je een mooi 18-eeuws gerestaureerd herenhuis, met het glasmuseum. De zakenman Gonzalo Fernandéz-Prieto heeft hier een glascollectie ondergebracht. Er zijn meer dan 3000 stukken glas te vinden. Ook het familiewapen van Málaga vind je hier!


Het automuseum van Málaga is zeker een van de meest verrassende bezienswaardigheden van Málaga. Wie verwacht nou een automuseum in zuid-Spanje?


De voetbal club Málaga C.F. bestaat al sinds 1904. In het museum van Málaga F.C. vind je veel uit het het verleden van de voetbalclub F.C.Málaga. Het museum vind je in het stadion van FC. Málaga: la Rosaleda (in het noorden van de stad).


Het in 2011 geopende Carmen Thyssen museum in Málaga is een museum met een prachtige collectie. De collectie van de nabestaanden van een graaf is, net als vele andere musea in Málaga, op zondag gratis te bezoeken.


Pablo Picasso is geboren in Málaga. Hoewel hij hier maar 10 jaar heeft gewoond, komt zijn hele familie wel uit Málaga. En daar zijn de inwoners van Málaga er maar wat trots op. Dit heeft geresulteerd in het Picasso Museum. Dit museum in Málaga is wel een van de meest bezochte en een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad Málaga. Pablo Picasso is overleden in 1973.


Museum Revello de Toro ligt in het historisch centrum van Malaga. Felix Revello is in 1926 geboren in Málaga. Het was een bekende schilder. Het is het oude huis van de eveneens bekende beeldhouwer Pedro de Mena.


Dit kleine flamenco museum is echt een bezoek waard. Hier vind je veel informatie over de de cultuur van de flamenco in de stad Málaga en Andalusië op zich.


Midden in de stad Málaga vind je museo del Vino; het wijnmuseum. In het wijnmuseum van Málaga kun je veel informatie, cultuur en geschiedenis over de wijnen uit de provincie Málaga vinden. Wijnen worden al zo'n 2000 jaar in de regio Málaga gemaakt!


Dit leuke 17de eeuwse voormalige koetshuis ligt midden in het centrum van Málaga. Museum Artes y costumbres populares bestaat uit 19 kamers waar je kunt zien hoe het stedelijke en landelijke leven in de provincie Málaga in de 19de eeuw was.