Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
Home » Bezienswaardigheden in Málaga » Musea in Malaga » Carmen Thyssen museum in Málaga

Museum Carmen Thyssen in Málaga

Het Carmen Thyssen museo in Málaga is zeker een bezoek waard. Hier kun je de kunstcollectie bewonderen van de familie van Baron Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza en zijn vijfde vrouw Carmen Cervera. De collectie bestaat uit voornamelijk Andalusische kunst.Dezwel zeer bijzondere collectie Andalusische schilderkunst van Carmen Thyssen is tentoongesteld in het naar haar genoemde museum in Málaga. Dit is Andalusische kunst met een grote K. De collectie van het  Carmen Thyssen museum in Malaga bestaat hoofdzakelijk uit Andalusische schilderkunst.Hier zie je de karakteristieke  Andalusische landschappen en taferelen. Feria's, stierenvechten en landschappen. Hier zie je ook 2 schilderijen  van de kunstenaar Manuel Barrón y Carrillo met de haven van Málaga en de rivier Guidalquivir in Sevilla.

Het Museum Carmen Thyssen is gehuisvest in het 16e eeuwse Moorse paleis "Palacio de Villalón' in het historisch centrum van de stad Málaga. Het ligt aan Calle Compañia 10, vlakbij het plein - Plaza de la Constitution -. Het gebouw is drie verdiepingen hoog en de inrichting is wit en modern waardoor de kleuren van de werken goed tot hun recht komen. De kunstwerken die hier tentoongesteld worden zijn van de dertiende- tot de zeventiende eeuw.Carmen Cervera was miss Spanje in 1961. Zij is de vijfde en laatste vrouw van de in 2002 overleden Baron Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza. Baron Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza was in Scheveningen geboren. Zijn familie heeft in de loop der jaren een grote en prachtige verzameling aan kunst verzamelt. Een groot deel van deze collectie, hoofdzakelijk bestaand uit Andalusische kunst is in het naar Carmen Thyssen vernoemde museum te bewonderen.

Hier zie je typische Spaanse tafereeltjes met feria’s en stierengevechten, zoals het leven in die tijd was. Is dat eigenlijk wel veranderd?

Op de 3e verdieping is een wisselende collectie te zien deze collectie is ook apart van de vaste expositie te bezoeken.


TIP!  Wil je dit museum bezoeken?

Wil je dit museum bezoeken? Koop dan HIER tickets zonder in de rij te staan. Je ticket kun je zelfs gewoon op je smartphone tonen. Tickets worden verzonden per e-mail.


Entree

€ 10,- (vaste collectie)


Openingstijden

Dinsdag – Zondag 10.00 uur – 20.00 uur


Adres

Calle Compañía 10, Málaga


Website

Carmen Thyssen Málaga