Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Home » Bezienswaardigheden Malaga » Gebouwen & Monumenten


Gebouwen & monumenten in Málaga

Er zijn een flink aantal mooie gebouwen in de stad Málaga. Oude gebouwen zoals een Romeins amfitheater, maar ook nieuwere kathedralen zoals het kathedraal van Málaga. Ook zijn er twee forten / kastelen en zijn er verschillende paleizen te zien. Ook een aantal overdekte markten worden gezien tot de mooie gebouwen in de stad Málaga. Romeinse gebouwen, Gotische bouwwerken uit de Renaissance; Málaga is heel veelzijdig!

Natuurlijk zijn er ook een heel aantal musea en kerken in de stad Málaga!Het bisschoppelijk paleis

Dit 16 - 18e eeuwse bisschoppelijk paleis is gebouwd ter ere van bisschop Diego Ramírez. Het gebouw, in het Spaans palacio episcopal, staat vlakbij de kathedraal van Málaga, op plaza del Obispo. Hoewel hij het nooit helemaal heeft afgemaakt, is de invloed van Gaudí terug te zien.


Teatro Romano

Het Romeins amfitheater staat aan de voet van de Gibralfaro berg. Teatro Romano is gebouwd rond de eerste eeuw voor Christus maar werd pas in de 19e eeuw per toeval ontdekt.


Kathedraal van Málaga

La Manquita, het symbool van Málaga is een kathedraal dat vlakbij de haven staat. De machtige toren van de kathedraal van Málaga is te zien vanaf vele plekken in de stad. Maar het is slechts 1 toren, vandaar ook de naam la manquita. Slechts 1 van de 2 torens is destijds afgebouwd. Je kunt duidelijk zien waar de andere toren gepland was. 


Kasteel Gibralfaro

Hij torent op de gelijknamige berg boven de stad uit; kasteel Gibralfaro. Toch anders dan kasteel Alcazaba is kasteel Gibralfaro de bovenste van de 2 kastelen, en ook de grootste.


Alcazaba fort

Voor 2,20 euro per persoon ga je het Alcazaba fort in. Het fort werd rond de 9e en 11e eeuw na Christus gebouwd. In het fort zijn delen van het Romeinse amfitheater gebruikt. De Arabische invloeden zijn duidelijk aanwezig.


La Malagueta

De stierenvechtersarena van Málaga wordt La Malagueta genoemd. De arena staat aan de voet van de Gibralfaro berg. Gebouwd tussen 1874 en 1876 heeft het een grote culturele waarde. In de arena bevindt zich een museum.Mercado Atarazanas

Iets boven Soho ligt Mercado Atarazanas. Dit is een overdekte marktplaats welke zich in een oud pand bevindt. De poort is de oude stadspoort, van toen Málaga nog onderdeel was van het Moorse Rijk. De markthal zelf is gebouwd tussen 1876 en 1879. Openingstijden maandag t/m zaterdag 08:00 - 14:00.


Het begin 20e eeuw gebouwde stadhuis is een van de mooiste stadhuizen in Spanje. Aan de voet van de Gibralfaro berg staat dit imposante gebouw, naast paseo del parque. De architect van dit neo-barokke gebouw is Fernando Guerrero Strachan.


Door de haven van Málaga loopt winkelstraat Muelle Uno. Boven het eerste deel van Muelle Uno, zie je El Palmeral de las Sorpresas, ontworpen door architect Jerónimo Junquera. Geopend in 2012, brengt het de haven eindelijk terug in het hart van de maritieme stad Málaga. Het is dan geen gebouw, maar wel een mooi bouwwerk.


Het stadion van FC Málaga is zowel een bouwwerk als een museum. In La Rosaleda worden sinds 1941 de thuiswedstrijden van de voetbalclub van Málaga gespeeld. Het stadion biedt plaats aan zo'n 30.000 toeschouwers.


La Palacia de Aduana is een imposant gebouw in het midden van het centrum van Málaga. Het huisvest het Museo de Málaga. Dit zijn twee musea onder 1 kap; een museum van de schone kunsten en een archeologisch museum.


Iglesia de los Martires staat bekend om deze foto, genomen op een slechte dag. De kerk is een van de oudste kerken van Málaga en staat ook bekend om het schitterende en indrukwekkende interieur. De kerk staat aan het gelijknamige plein; plaza de los Martires.


Iglesia del Segrado Corazón is een kerk in het centrum van Málaga. Deze kerk is een van de nieuwere kerken van de stad. Het gebouw is daarom niet minder indrukwekkend. De facade heeft wat weg van de Notre Dame in Parijs, waarvan die facade waar dit op is gebaseerd gelukkig bewaard is gebleven tijdens de brand van 2019. De kerk is gebouwd in 1920 door de beroemde architect Fernando Guerrero Strachan. Deze Malagueño heeft ook het stadhuis van Málaga ontworpen.


Plaza de la Merced is een van de bekendste pleinen in de stad. Het altijd gezellige plein staat boordevol restaurantjes, barretjes en zelfs op het plein zelf is het vaak tot 's avonds laat erg gezellig. Het is ook het plein waaraan het huis staat waarin Pablo Picasso is geboren. Midden op het plein staat het monument ter nagedachtenis aan José María Torrijos en zijn 48 kameraden, die in het jaar 1831 op het strand van San Andres door de Engelsen werden geexecuteerd, tijdens de Spaanse onafhankelijkheidsoorlog (1807 - 1814).


De oude tabaksfabriek, onder de Malagueños beter bekend als la tabacalera, is de oude tabaksfabriek van Málaga. Hier werd van 1932 tot 2002 tabak geproduceerd. Tegenwoordig is het een terrein waarin een aantal musea en overheidskantoren te vinden zijn. De binnentuin en de poort is gratis te bezoeken!