Home » Vakantie in Málaga » Wintersporten in de buurt van Málaga


Wintersport in de sierra nevada, bij Málaga

Veel mensen denken bij Málaga aan enkel zon, zee, strand en tapas. Toch kun je met nog geen twee uur rijden vanaf Málaga prima wintersporten in de Sierra Nevada! Het dorpje Pradollano ligt op een half uur rijden van Granada. Wat is hier allemaal te doen en wat kost een ski dagpas in de Sierra Nevada? En hoe is dat nou, skiën in de Spaanse zon? En waar kun je een goed chalet huren?Hoog skigebied bij Granada met 107km piste

De Sierra Nevada is niet te vergelijken met de Whistler Mountain bij Vancouver. Met andere woorden: het hoort niet tot de beste gebieden in de wereld. Toch is het een prima wintersportgebied waar je je zeker een goede twee dagen kunt vermaken! Heel groot is het niet, mooie gebieden zijn er wel en het dorpje is ook erg leuk! Een echte apres ski mentaliteit is er niet in Spanje, toch is het erg gezellig.

Het gebied heeft 107 kilometer piste en er zijn groene, blauwe, rode en een aantal zwarte pistes. Het gebied is relatief sneeuwzeker omdat het vrij hoog ligt. Het dorpje Pradollano ligt namelijk op 2100 meter hoogte. De toppen van het gebied liggen op iets minder dan 3400 meter hoogte.Ski dagpas prijzen Sierra Nevada

Prijs dagpas in het hoogseizoen 21/22

Volwassenen

T/m 15 jaar

1 dag

€52,00

€34,00

2 dagen

€102,00

€66,50

3 dagen

€148,00

€96,50

5 dagen

€229,50

€152,00

7 dagen

€309,50

€202,00


Wintersport in Spanje

Wintersport in Spanje is anders dan wintersport in Zwitserland, Frankrijk, Oostenrijk of Duitsland. Het is namelijk minder apfelstrudel en meer tapas. Geen Stiegl maar San Miguel. In de Sierra Nevada is het niet heel druk, toch kan het er in de weekenden wel een stuk drukker zijn. Zeker in de maanden januari tot en met maart.

Let op: in de weekenden is het hier extra druk. Dit omdat de Spanjaarden uit de omliggende steden wel eens voor een weekendje Sierra Nevada gaan.
Voor en nadelen van dit skigebied

Er zijn voor en nadelen van het skigebied bij de Sierra Nevada. Het eerste voordeel is dat het relatief sneeuwzeker is. Dit komt door de grote hoogte. Een ander voordeel is dat het dorpje Pradollano goed bereikbaar is ten opzichte van het skigebied. Er zijn veel chalets. Er gaat een skilift dwars door het dorp heen waardoor je vanuit alle hotels en chalets in maximaal 10 minuten op die lift zit. Met de lift kun je naar het dal vanwaar je de cabine kunt pakken. Op die manier zit je relatief snel op de ski's, in de eerste echte skilift op weg naar boven.

Een nadeel van dit skigebied is dat de meeste accomodaties gedateerd zijn. Ook is het aantal accomodaties voor apres ski is nihiel. Er zijn wel een paar plekken, veel andere wintersporters zul je er dan echter niet tegenkomen. Het aantal buitenlanders begint echter langzamerhand toe te nemen waardoor dit misschien ook binnenkort zal veranderen. 

Boek jouw accommodatie in Pradollano hieronder

Booking.com