Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Ontdek Málaga » Spanje, Andalusië, Málaga - Backpacken in Málaga


Backpacken in Malaga

Backpacken in Málaga, Andalusië, Spanje: Málaga is een typisch Andalusische stad, en is gelijktijdig de grootste stad aan de Costa Del Sol. Ben je aan het Backpacken in Spanje dan kun je deze fascinerende stad niet overslaan. Voor je klein budget hebben wij alles een beetje in kaart gebracht zoals waar kun je goedkoop overnachten, waar kan ik voordelig eten en drinken, tips en veel reisinfoMálaga in het kort

Voor die korte tijd dat je in Malaga bent, wil je natuurlijk wel dé bezienswaardigheden van de stad bezoeken.

1. Alcazaba - Calle Alcazabilla 2, Málaga

Omstreeks de elfde eeuw werd dit fort, met de Arabische naam Alcazaba, gebouwd op een strategische plek in Málaga. Dit door de Moren gebouwde vesting, zie je veel Arabische invloeden uit de tijd van de Moorse overheersing terug. Zoals, Arabische  figuren, tekens en verschillende versierde bogen. Ook zijn Romeinse invloeden duidelijk zichtbaar zie de Romeinse zuilen onder Arabische bogen. Het Alcazaba ~ Arabisch al-qasbah ~ wat betekent "citadel, deze Moorse vesting die tegen een helling van de Gibralfaroberg aangebouwd ligt is hoger dan de stad Málaga. Het uitzicht vanuit La Alcazaba is prachtig.  Meer informatie »

2. Museo Picasso - Palacio de Buenavista San Agustín 8

Málaga is de geboortestad van Pablo Picasso, het Picasso Museum is is wel een van de bekendste bezienswaardigheden en gelijktijdig het meest bezochte van museum van de stad Málaga. Deze bekende 'Malagueña' geboren op 25 oktober 1881 woonde echter maar 10 jaar in Málaga. Zijn geboortehuis staat aan Plaza de la Merced 15, wat tegenwoordig een klein museum is, hier bracht Pablo zijn kindertijd door. Het is gevestigd in het Buenavista Palace.. Onder de werken bevinden zich topstukken als ‘Madre y niño en Mosquetero con espada’. Vele werken zijn door de familie geschonken aan het museum. Meer informatie » 

3. Kasteel Gibralfaro - Cmno Gibralfaro

Castillo de Gibralfaro Málaga hoort tot één van de mooie bezienswaardigheden in Málaga. Het kasteel ligt boven op de berg Gibralfaro vanwaar uit je een prachtig uitzicht over de haven en de kust van Malaga hebt.

Het Castillo de Gibralfaro was van oorsprong een vesting van de Feniciërs maar in de 14de eeuw werd het om gebouwd tot een Arabisch kasteel. Hier bevindt zich ook een klein museum. Vanuit het op een 130 meter hoge rots gelegen kasteel heb je een prachtig panorama over de stad Málaga en de omgeving.

Het Gibralfaro Málaga ligt boven het Alcazaba en op de Gibralfaro berg (Vuurtorenberg). Als je door de haven wandelt kun je deze berg en de verdedigingsmuren goed zien.  Meer informatie »4. Teatro Romano - Calle Alcazabilla 2, Málaga

Vlak naast Alcazaba is een Romeins theater gelegen. Zover man na kan gaan is het al in de eerste eeuw voor Christus gebouwd, dit was nog ten tijde van keizer Augustus het theater werd gebruikt tot einde van de derde eeuw. En er worden nog steeds nieuwe voorwerpen uit de Romeinse tijd bij opgravingen gevonden. Bij de opgravingen van het Romeins theater is man tot de conclusie gekomen dat een deel van het theater niet meer aanwezig is. Zowel de Romeinen als de Moorse overheersers hebben delen van het Teatro Romano verbouwd. In het bezoekerscentrum ‘Centro de Interpretación’ kun je meer te weten komen over de geschiedenis van deze bijzondere plek Meer informatie» 

 

Waar kun je goedkoop overnachten?

Malaga bezit diversen hostels waar je goedkoop kunt overnachten. Hier een paar hostels die alle wel iets bijzonder te bieden hebben.

X Hostel Málaga

Midden in het historisch centrum centrum van Malaga, dicht bij Plaza de Merced met zijn vele terrasjes en barretjes, ligt X Hostel Malaga. Als je wilt feesten is dit een ideale plaats! Boeken?

Adres:
San Juan de Letrán 9
Málaga Centro
29012 MálagaLa Moraga de Poniente Malaga Hostel

Vijf minuten lopen van het strand ligt dit Hostel! Dit Hostel biedt airconditioning, gratis WiFi, individuele kluisjes en een balkon en een dakterras met uitzicht op zee. Zoek je een hostel dat dicht bij het strand ligt dan ben je hier op de juiste plaats. Boeken?

Adres
Conde de las Navas 1
Este
29017 Málaga

Feel Hostels Soho Malaga

Het Feel Hostels City Center ligt op 2 minuten lopen van het Picasso Museum. Het biedt een dakterras, gratis WiFi en tal van rondleidingen door de stad, diverse activiteiten en thema-avonden! Boeken?

Adres
Vendeja 25
Malaga Centro
29001 Málaga