Home » Wat is er te doen in Malaga » Hammam Al Ándalus Málaga

Hammam Málaga

Hammam in Málaga - In Hammam Al Ándalus Málaga vind je de rust tijdens je vakantie in Málaga. Na een bezoek ben je volkomen ontspannen en geniet je nog meer van je vakantie in Málaga.Heerlijk baden in een Arabisch uitziend paleis!

Bij binnenkomst in de hammam word je door een deken van  geuren en Arabische klanken verwelkomt, een intieme sfeer en een streling van je zintuigen. Als je hebt omgekleed betreed je via een smalle gang, in het schijn van kaarsen de hammam.

De verwarmde stoombaden werden geïntroduceerd door de Romeinen. In het Romeinse Rijk was het heel normaal om te relaxen in een hammam, toen werd het echter anders genoemd. Door de Arabische gemeenschap werd het echter als onhygiënisch gezien, en onwenselijk. Toen Muhammed rond 600AD zelf het startsein gaf voor het ondergaan van zweetbaden, werd de echte traditie van Hammam geboren. Nu associeren wij het zelfs met de Arabische cultuur!

Toch werd er gesneden in het ritueel. De Romeinen gingen na afloop van het bad namelijk naar de studieruimte. De Arabische gemeenschap vond meer dat het gaat om de verstilling van de mens. De reflectie. Hammam betekent letterlijk 'verspreider van warmte'. En dat is dan ook de boodschap die de Hammam wilt uitdragen.


Fietstours met Nederlandstalige gids


De hammam heeft behalve een geestelijke rol ook een reinigende rol. Bovendien heeft het ook een sociaal structurerende rol. Rijke kooplieden investeerden in de bouw van zulke hamams en alle bevolkingslagen konden er gebruik van maken. Voor vrouwen was het voornamelijk een manier om potentiële huwelijkskandidaten voor de zoons konden bekijken.

Hier kun je de stress van het dagelijkse leven van je af schudden en genieten van totale ontspanning en nieuwe energie op te doen!

Meer informatie en beschikbaarheid op Hammam Al Ándalus Málaga


    AL ANDALUS HAMMAM IN MALAGA: ONTSPANNEND BAD

    Je ervaart een ontspannende traditionele Hamma tijdens dit 90-minuten durende bezoek aan de Al Andalus Hammam in het hart van het historische stadscentrum van Malaga. 

    Je profiteert van hete, koude en warme baden, het stoombad en je geniet van muntthee.