Hammam Málaga

Hammam Al Ándalus Málaga - De hammam in Málaga - Genieten van Arabische baden in Málaga

 

Hammam in Málaga - In Hammam Al Ándalus Málaga, vind je de rust tijdens je vakantie in Málaga, na een bezoek ben je volkomen ontspannen en beleef en geniet je nog meer van je vakantie in MálagaHeerlijk baden in een Arabisch uitziend paleis!

Bij binnenkomst in de hammam word je door een deken van  geuren en Arabische klanken verwelkomt, een intieme sfeer en een streling van je zintuigen. Als je hebt omgekleed betreed je via een smalle gang, in het schijn van kaarsen de hammam.

Vóór het verdwijnen van het Romeinse Rijk werden diens verwarmde (stoom)baden door de Arabische gemeenschap als erg onwenselijk gezien. Het wassen in stilstaand water werd in die laatste cultuur beschouwd als onhygiënisch en dus werd er gereinigd in stromend, koud water. Desalniettemin inspireerden de overblijfselen van de Romeinse en Griekse baden en balnea wel degelijk tot het herzien van de gedachte rondom het was ritueel. En toen Muhammed zelf rond 600 AD het ondergaan van zweetbaden aanraadde, was het startsein gegeven voor de ontwikkeling van de hammam traditie.

 

De nadruk van de Romeinen een bezoek aan de balnea af te sluiten met een bezoek aan de studieruimte werd uit het ritueel gesneden.
Binnen een hammam draait het om de verstilling van de mens, om reflectie. Het Arabische woord hammam betekent letterlijk vertaald 'verspreider van warmte' en is verbonden met de gedachte dat warmte de vruchtbaarheid bevordert. De islam dicteerde het vermenigvuldigen van de mens.


Fietstours met Nederlandstalige gids


De hammam vervulde naast de rol van geestelijke reiniging en het uitdragen van een religieus mandaat, eveneens een sociaal structurerende rol. Rijke kooplieden investeerden in de bouw van hammams die toegankelijk werden gesteld voor vrijwel alle bevolkingslagen en na de eerste groei in populariteit ook voor vrouwen. Met name voor hen was gang naar de hammam een ware escapade, waar zij konden socialiseren en toekomstige mogelijke huwelijkskandidaten voor hun zoons konden observeren ( Bron: www.vakantiehuizenspanje.nl )

Hier kun je de stress van het dagelijkse leven van je af schudden en genieten van totale ontspanning en nieuwe energie op te doen!

 

Meer informatie en beschikbaarheid op Hammam Al Ándalus Málaga


    AL ANDALUS HAMMAM IN MALAGA: ONTSPANNEND BAD

    Je ervaart een ontspannende traditionele Hamma tijdens dit 90-minuten durende bezoek aan de Al Andalus Hammam in het hart van het historische stadscentrum van Malaga. 

    Je profiteert van hete, koude en warme baden, het stoombad en je geniet van muntthee.