Home » Blog » Málaga › nieuws


Het laatste nieuws over Málaga

Op OntdekMálaga.nl ontdek je interessante feitjes, weetjes en lees je het laatste nieuws over de stad Málaga.


Tunnel vervangt mogelijk kustweg stadscentrum Málaga

Er zijn ongeveer een maand geleden meer details naar buiten gekomen over het plan om de kustweg in het centrum van Málaga ondergronds te maken. De oost-west kustweg moet onder de grond komen om ruimte te maken voor meer groen, en meer voetgangersgebied. Dat ligt in lijn met het plan om het centrum autovrij te maken.

Lees meer »

Mondkapjesplicht wellicht snel verleden tijd

Het dragen van een mondkapje in de buitenlucht in Spanje is bijna alweer gemeengoed geworden. Al meer dan een jaar doet bijna iedereen het buiten. De Spaanse gelijke van Jaap van Dissel, Fernando Simón, stelde laatst dat de plicht snel versoepeld zal worden. Of het ook totaal zal worden afgeschaft is nog maar zeer de vraag.

Lees meer »

Noodtoestand in Spanje verlengd

De noodtoestand in Spanje is verlengd. Oorspronkelijk gold dit tot 30 maart, nu geldt dit tot en met zondag 12 april. Dat betekent dat de lockdown ook met 2 weken verlengd zal worden.

Lees meer »

Financieel district voor Málaga?

Wordt Málaga een stad met een financieel district? Dat houdt de gemoederen de laatste dagen flink bezig. Architect Angel Asenjo heeft een ontwerp opgeleverd voor een nieuwe wijk met grote zakentorens bij de haven van Málaga. De inwoners zijn verdeeld. Ondernemers, winkeliers en inwoners met een commercieel belang zijn blij, andere inwoners van de stad Málaga zijn minder enthousiast. 

Lees meer »

Nieuwe outlet bij Málaga opent 13 feb

Een nieuwe outlet bij het al bestaande plaza mayor, vlakbij het vliegveld van Málaga, zal op donderdag 13 februari haar deuren openen. Bekende merken zoals Adidas, Calvin Klein, Karl Lagerfeld zullen te vinden zijn in de outlet die de naam 'McArthur Glen Designer Outlet Málaga' gaat dragen. 

Lees meer »

Geen nieuwe horeca in Málaga meer

De gemeente van Málaga staat vanaf vandaag de dag geen nieuwe horeca-gelegenheden meer toe in het oude centrum. De openingstijden van de huidige terrassen worden beperkt. Dit komt na jarenlang gesteggel. Het zal de inwoners van de stad Málaga moeten beschermen tegen de steeds groter wordende groep toeristen.

Lees meer »

Winteruitverkoop is gestart!

De winteruitverkoop is gestart in Málaga. En het voelt helemaal niet als winter aan! De komende dagen zal de zon flink schijnen en zullen er temperaturen van 15 tot 17 graden worden gemeten! En vergeet geen ruimte in je koffer te reserveren voor de rebajas!

Lees meer »