Financieel district voor Málaga?

Gepubliceerd op 14 februari 2020 om 15:44

Wordt Málaga een stad met een financieel district? Dat houdt de gemoederen de laatste dagen flink bezig. Architect Angel Asenjo heeft een ontwerp opgeleverd voor een nieuwe wijk met grote zakentorens bij de haven van Málaga. De inwoners zijn verdeeld. Ondernemers, winkeliers en inwoners met een commercieel belang zijn blij, andere inwoners van de stad Málaga zijn minder enthousiast. 

Tien torens als onderdeel van The City in Málaga

Tien torens staan er in het plan. Málaga zal voorgoed veranderen; de stijlvolle stad zal een modern deel krijgen, aan de muelle de heredia, heel dichtbij waar vroeger het reuzenrad stond. Veel mensen zien de wolkenkrabbers niet zitten; ze vinden het niet passen bij de stad. Oppositiepartijen zoals PSOE en Adelante Málaga vinden het maar niets. De confederatie van ondernemers vinden het juist een goede oplossing voor het kantoortekort dat er op dit moment heerst. Zo zegt de voorzitter van horecavereniging Aehcos, Luis Callejón, dat het een noodzakelijke hermodellering is van de stad. De stad wordt met 'the City' minder afhankelijk van toerisme, aldus Javier Frutos. 

Málaga is verdeeld over het plan

Je leest het goed, de stad is zeer verdeeld. Voordat dit plan in werking zal treden zal er nog heel wat moeten gebeuren. De goedkeuring van de havenautoriteit, de milieuanalyse, het zijn allemaal processen die nog in werking moeten worden gezet. Tot zover hebben wij alleen de foto's. Wat vind jij ervan?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.