Home » Wat is er te doen in Málaga » Málaga strand - alle stranden van Málaga


Málaga strand – stranden van Málaga

Waar vind je de mooiste en schoonste stranden van de stad Málaga? De stranden zijn zowel westelijk als oostelijk van de haven van Málaga prachtig. De meeste stranden van Málaga zijn voorzien van goede voorzieningen. OntdekMálaga.nl heeft de beste en schoonste stranden van Málaga voor je in kaart gebracht, in samenwerking met malagastrand!De stranden westelijk als oostelijk van de haven van Málaga

Málaga strand. Op de vijftien stranden van Málaga kun je van een heerlijke vakantie genieten. Hier vind je een overzicht van alle vijftien stranden. Zowel westelijk als oostelijk van de haven liggen prachtige stranden om van een fijne vakantie te genieten. Bij de chiringuitos ( strandtentjes ) kun je wat eten en/of drinken. Bij de leuke visserswijken Pedregalejo en El Palo kun je goed vis eten in de visrestaurants. Málaga heeft 15 stranden die ongeveer een lengte hebben van 15 kilometer, zodat je hier ook van een heerlijke strandvakantie in Malaga kunt genieten. De stranden van Malaga liggen veelal vlakbij het centrum van Málaga en de meeste stranden zowel westelijk als oostelijk van de haven liggen allemaal op loop afstand en zijn via de auto vrije boulevard goed te bereiken. De stranden zijn netjes verzorgt met alle voorzieningen. Vele stranden hebben de blauwe vlag en bij de chiringuitos (strandtentjes ) kun je een ligbed met parasol huren en/of van een koel drankje genieten en vergeet niet Málaga's specialiteit heerlijk gegrilde sardientjes te eten. De leuke visserswijken Pedregalejo en El Palo, deze stranden liggen iets verder weg van het centrum maar ook deze zijn goed te bereiken met de fiets of met de bus. En als je een goed visrestaurant zoekt dan ben je daar op de juiste plaats.Stranden ten westen van Málaga

Campo de Golf - San Julián, Gualdalmar - San Julián, Sacaba, La Misericordia, San Andrés.

Stranden ten oosten van Málaga

La Malagueta, La Caleta, Baños del Carmen, Pedregalejo, Las Acacias, El Palo, El Dedo, El Candado, Peñón del Cuervo, Fábrica de Cemento

De stranden zijn schoon en goed onderhouden, vele stranden hebben de blauwe vlag. Een blauwe vlag betekent:

    * het zwemwater is van uitstekende kwaliteit
    * het strand wordt schoongehouden
    * op het strand bevinden zich voldoende toiletten en afvalbakken
    * reddingsmaterialen en een EHBO-post zijn op het strand aanwezig
    * ter bescherming van het natuurlijk milieu van zee,
    * strand en duinen worden voorlichtingsactiviteiten georganiseerd.

Op de stranden van Málaga heerst een heerlijk ongedwongen sfeer en er zijn volop chiringuitos (strandbars) en restaurants. Vele chiringuitos zijn pas compleet vernieuwd. Bij deze chiringuitos kun je een verkoelend drankje drinken, een paar tapas of een portie van Málaga’s bekende gegrilde sardientjes eten.

Links van de haven, het oostelijk gedeelte is zeker bij de vakantiegangers het populairst. Deze stranden zijn vanuit het centrum goed en vlug te bereiken via het schitterende winkelgebied aan de haven, Muelle Uno.

De stranden Oostelijk van Málaga

La Malagueta

Dit is wel het bekendste strand van Málaga, op het strand zie je zowel de Malagueños als bezoekers van de stad Málaga. Het strand heeft ongeveer een lengte van 2,5 kilometer en bestaat uit fijn zand. Het strand biedt toegang voor gehandicapten en heeft zeer goede en uitgebreide voorzieningen. Dit strand ligt door de nabij gelegen hoogbouw, in de namiddag gedeeltelijk in de schaduw.

La Caleta
Direct achter het strand van La Malagueta ligt dit brede strand het is iets minder druk als La Malagueta.  Het is ongeveer 1,4 km lang, en ligt aan Paseo Maritimo de Pablo Picasso. Het strand biedt toegang voor gehandicapten en heeft  goede voorzieningen.

Baños del Carmen

Het volgende strand als je verder oostwaarts loopt is - Baños del Carmen - Dit strand ligt voor de wijk Pedregalejo. Dit resort met camping, tennisbaan en paviljoen was eens aangelegd voor de rijke man. Intussen is dit gebied in verval geraakt. Het strand is bedekt met grove kiezels en stenen. Het restaurant met bar is nog steeds geopend, het terras ligt direct aan zee waardoor je van een prachtig uitzicht kunt genieten.

Stranden Pedregalejo en El Palo

Het volgende strand is Pedregalejo wat vroeger een vissers dorpje was. bekend en geliefd vanwege de laagbouw. Het strand van Pedregalejo bestaat eigenlijk uit een aaneenschakeling van verschillende kleine strandjes achter elkaar. Dit strand fijn om met kleine kinderen naar toe te gaan. De stranden van Pedregalejo en El Palo bieden toegang voor gehandicapten en hebben zeer goede en uitgebreide voorzieningen. Aangezien hier veel visrestaurants bevinden kun je ook goed vis eten.

Op de stranden van Pedregalejo zie je nog  authentieke jabegas vissersbootjes liggen. Hier bevindt zich ook de laatste scheepswerf die deze boten bouwt, Astilleros NereoAstilleros Nereo kun je op maandag tot en met zaterdag van 10-14 uur en van 17-20 uur en de laatste zondag van de maand bezoeken van 10-14 uur.

Voor het strand El Palo dat nog een stukje verderop ligt geld het zelfde als voor het strand Pedregalejo.

El Dedo

Aan het eind van de boulevard vind je nog het strand van El Dedo
Hier vind je ook het bekende visrestaurant - El Tintero -

El Candado

Het strand El Candado ligt eventjes voorbij de jachthaven.

Peñón del Cuervo

Het strand Peñón del Cuervo, ligt ongeveer 7 kilometer vanaf het centrum van Málaga, en heeft haar naam te danken aan de klip die voor het strand uit zee steekt. De verzieningen zijn hier beperkt tot een paar douches ook vind je hier geen chiringuitos (strandbars) meer

Fábrica de Cemento

Strand Fábrica de Cemento, de naam zegt het al het ligt bij de cement fabriek en langs het strand loopt ook een drukke bereden weg. Dit strand ligt ter hoogte van de wijk La Araña.

 

Tags: Stranden westelijk Málaga, stranden