Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Home » Wat te doen? » Stranden van Málaga


Málaga strand - Alle stranden van Málaga

Málaga strand, tips en informatie voor een heerlijke vakantie in Málaga - op de stranden van Málaga


De stranden van Málaga

Málaga strand - Op de stranden van Málaga kun je van een heerlijke vakantie genieten. Zowel westelijk als oostelijk van de haven liggen prachtige stranden. Bij de chiringuitos ( strandtentjes ) kun je wat eten en/of drinken. Bij de leuke visserswijken Pedregalejo en El Palo kun je goed vis eten in de visrestaurants. Málaga heeft 15 stranden die ongeveer een lengte hebben van 15 kilometer, zodat je hier ook van een heerlijke strandvakantie in Malaga kunt genieten.De stranden van Malaga liggen veelal vlakbij het centrum van Málaga en de meeste stranden zowel westelijk als oostelijk van de haven liggen allemaal op loop afstand en zijn via de auto vrije boulevard goed te bereiken. De stranden zijn netjes verzorgt met alle voorzieningen. Vele stranden hebben de blauwe vlag en bij de chiringuitos (strandtentjes ) kun je een ligbed met parasol huren en/of van een koel drankje genieten en vergeet niet Málaga's specialiteit heerlijk gegrilde sardientjes te eten. De leuke visserswijken Pedregalejo en El Palo, deze stranden liggen iets verder weg van het centrum maar ook deze zijn goed te bereiken met de fiets of met de bus. En als je een goed visrestaurant zoekt dan ben je daar op de juiste plaats.

 

De stranden Westelijk van Málaga

Campo de Golf - San Julián, Gualdalmar - San Julián, Sacaba, La Misericordia, San Andrés.

Het Strand van San Andrés
Aan de westelijkle kant, direct naast de haven ligt het Strand van San Andrés . Het is zeker niet het mooiste strand van Málaga. Dan kun je beter een stukje doorlopen daar vind je het mooie strand van La Misericordia dit strand heeft ook veel betere voorzieningen.


Maar het strand van San Andrés heeft wel een historische waarde. Op dit strand werdt op 11 december 1831 de vrijheidsstrijder generaal Torrijos en zijn 48 medestrijders  geëxecuteerd. Beter bekend als “El fusilamiento de Torrijos” . Generaal Torrijos ondernam een onsuccesvolle poging het regime van Ferdinand V11 omver te werpen. Midden op Plaza de la Merced  staat een obelisk, een monument ter nagedachtenis aan generaal Torrijos en zijn 48 medestrijders.

Het strand van Misericordia


Aan boulevard Paseo Maritimo Antonio Banderas eventjes buiten het centrum van Málaga ligt het strand van Misericordia. Dit strand is ongeveer 2 kilometer lang en is ideaal voor kinderen die hier leuk kunnen spelen met de speeltoestellen die hier op het strand staan. Er zijn hier ook diverse voorzieningen voorhanden zoals: douches en toiletten. Hier komen weinig toeristen die toch meer naar de stranden oostelijk van Málaga gaan. De Malagueños die hier in de wijken bij het strand wonen maken er gretig gebruik van.

 

Het strand van Sacaba
Dit strand ligt direct voor de rivier Guadelhorce en ligt toch al wat verder weg van het stads centrum. Loop tot het einde van de autovrije boulevard Paseo Maritimo Antonio Banderas en vervolg je weg via calle Pacifo. Parallel aan calle Pacifo ligt playa de Sacaba, dit vrij rustige strand is ongeveer 700 meter lang met een breedte van ongeveer 60 meter. Als je naar het strand van Sacaba gaat kun je toch beter de fiets of met de auto gaan.

Het strand van Campo de Golf - San Julián
Direct achter de golfbaan ligt het strand van Campo de Golf - San Julián, dit strand is vooral bij de kitesurfers in trek. Het strand is ongeveer 3,5 kilometer lang en gaat van de wijk Los Alamos in Torremolinos tot de rivier Guadalhorce. Het voordeel van dit strand is hier vind je eigenlijk altijd wel een plek om te parkeren ook in  de hoogzomer. Het strand van Campo de Golf ligt in de aanvliegroute van het vliegveld van Málaga

Het strand van Guadalmar
Dicht achter de urbanisatie San Julian ligt het strand van Guadalmar, dit strand loopt tot rivier Guadalhorce en is ongeveer 450meter lang.
Een gedeelte van het strand wordt ook bezocht door naturisten. Het strand van Guadalma ligt in de aanvliegroute van het vliegveld van Málaga