Carnaval de Málaga - Optocht carnaval in Málaga

Carnaval de Málaga - Optocht carnaval in Málaga  - Ontdek Málaga bezienswaardighedenCarnaval in de stad Málaga

Vier carnaval in de stad Málaga een elegant feest wat tegenwoordig wordt gevierd op straat met veel humor en vrolijkheid. Carnaval de Málaga betekend tegenwoordig: parades, paella en muziekgroepen die tegen elkaar strijden.Carnaval de Málaga vindt zijn oorsprong in de 16e eeuw, als :    - fiesta del obispillo -, hierbij overvielen stoute kinderen het koor van de Kathedraal, verkleed en parodiërend. De kathedraal werd door Duizenden Malagueños gevuld, vermomd met masker.

Zeven weken voor Pasen begint het kleurrijke festival namelijk Carnaval de Málaga.

Als je over Málaga praat, praat je over eten en zo is het ook met Carnaval de Málaga het begint met het - Previa - Het gratis proeven van de typische gerechten uit Málaga op verschillende plaatsen in de stad Málaga

Carnavals optocht
Op zondag is de grote carnavals optocht vanaf 17.00 uur trekt de grote carnaval optocht door het historisch centrum van de stad. Hier bij zijn natuurlijk zowel jong als oud verkleedDe andere dagen van de week vinden er optochten, parades, en treden er de ‘murgas en comparsas’ wat gepaard gaat met veel dans, zang en humor.

Drag Queen verkiezing
Elk jaar is er op de laatste zaterdagavond op Plaza de la Constitucioneen een Drag Queen verkiezing, waar je de meest bizarre en dolle outfits, te zien krijgt.

Einde Carnaval de Málaga
Carnaval de Málaga gaat op zondag daarrna ten einde met ‘Entierro del Boquerón’ of tewel begravenis van de ansjovis. De inwoners van Málaga staan bekend als “Malagueños” en in de volksmond soms als “boquerones” (sardines). 


Deze optocht met een grote nagemaakte ansjovis gaat van Calle Marqués de Larios naar het strand van La Malagueta.
Waar op het strand van La Malagueta deze grote anjovis wordt verbrand.

 

Meer informatie op Carnaval de Málaga (Spaans)