Carnaval de Málaga - Optocht carnaval in Málaga

Carnaval de Málaga -Leuke tips en veel informatieCarnaval de Málaga 2022

Vier carnaval in de stad Málaga een elegant feest wat tegenwoordig wordt gevierd op straat met veel humor en vrolijkheid. Carnaval de Málaga betekend tegenwoordig vooral parades, paella en muziekgroepen die tegen elkaar strijden.

Carnaval de Málaga vindt zijn oorsprong in de 16e eeuw als fiesta del obispillo, hierbij overvielen stoute kinderen het koor van de Kathedraal, verkleed en parodiërend. De kathedraal werd door duizenden Malagueños gevuld, vermomd met masker. Zeven weken voor Pasen begint het kleurrijke festival namelijk Carnaval de Málaga.Als je over Málaga praat, praat je over eten. Zo gaat het ook met het Carnaval van Málaga. Het carnaval begint met Previa. Dit is het gratis proeven van de typische gerechten uit Málaga op verschillende plaatsen in de stad.

Carnavals optocht
Op zaterdag is de grote carnavals optocht. Vanaf 17.00 uur trekt de grote carnavalsoptocht door het historisch centrum van de stad. Hierbij is iedereen verkleed, van jong tot oud.

De andere dagen van de week vinden er optochten en parades plaats. Ook treden de ‘murgas' en 'comparsas’ op. Dit gaat gepaard met veel dans, zang en humor.

Drag Queen verkiezing
Elk jaar is er op de laatste zaterdagavond op Plaza de la Constitucioneen een Drag Queen verkiezing, waar je de meest bizarre en dolle outfits te zien krijgt.

Einde Carnaval de Málaga
Carnaval de Málaga eindigt op zondag met Entierro del Boquerón oftewel de begrafenis van de ansjovis. De inwoners van Málaga staan bekend als “Malagueños” en in de volksmond soms als boquerones (sardientjes). 


Deze laatste optocht, met een grote nagemaakte ansjovis, gaat van Calle Marqués de Larios naar het strand van La Malagueta. Op dit strand wordt de grote ansjovis verbrand.

 

Meer informatie op Carnaval de Málaga (Spaans)