Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Home » Bezienswaardigheden » Het oude centrum

Must-see's in oude centrum Málaga

Het oude centrum van Málaga telt een groot aantal bezienswaardigheden en hotspots. Zo is er een hele leuke haven, leuke winkelstraten waar je goed kunt winkelen en zijn er historische gebouwen zoals het Kathedraal, het Alcazaba fort en leuke pleintjes! Hier een opsomming van de must-see's en activiteiten in het oude centrum van Málaga! Kun je niet wachten? Boek dan direct vliegtickets naar Málaga!


Calle Larios

Het is met stip op 1 de bekendste winkelstraat in Málaga, en ook de duurste in Spanje: calle Marqués de Larios of ook wel bekend als calle Larios. Je vindt hier ook een van de beste ijszaken van Málaga; Casa Mira!Kathedraal van Málaga

Ook vanaf de straat zijn er mooie foto's te maken van het kathedraal van Málaga. Het kathedraal staat sowieso in een heel mooi deel van het oude centrum van Málaga. 

Het kathedraal van Málaga wordt ook wel la manquita genoemd; de manke. Dit is omdat slechts 1 van de 2 torens is afgebouwd.


Rooftop terrace met uitzicht

Het feit dat 1 van de 2 torens inderdaad niet is afgebouwd, zie je het beste van de rooftop terrace van het AC Hotel, nabij Plaza de la Marina. Erachter heb je dan nog een prachtige uitzicht op het centrum van Málaga


Plaza de la Marina

Dit plein is een van de nieuwere pleinen van Málaga. Het plein ligt bij de haven van Málaga. Geen oude centrum, maar vanaf hier kun je wel weer zo het AC Hotel Rooftop Terrace op!


Alcazaba en castillo de Gibralfaro

Op de Gibralfaro berg in Málaga staan eigenlijk 2 forten welke niet met elkaar zijn verbonden. Het Alcazaba fort en castillo de Gibralfaro. Het Alcazaba is gebouwd door de Moren rond de 10e eeuw; el castillo kwam er later bij.


Het kiekje van Málaga!

Deze foto kun je maken als je de gibralfaro berg oploopt. Je zult vele bochten tegenkomen waar je denkt: dit is de mooiste foto! Maar pas bij het officiele uitzichtpunt, net voor de ingang van het fort, kun je (gratis) deze foto maken!


De haven van Málaga

De haven van Málaga is natuurlijk al leuk om even doorheen te lopen. Bij zonsondergang kun je echter er fenomenale foto's maken. Het reuzenrad op de achtergrond doet het hem!


Plaza de la Merced

Plaza de la Merced is een plein dat zeker het bezoeken waard is! Het is het plein waaraan het huis staat waar Pablo Picasso heeft gewoond. Het is er heel gezellig en wat ons betreft de beste plek om 's avonds een drankje te doen!


Tapas bij El Pimpi

Een van de beste plekken om tapas te eten in het centrum van Málaga, is El Pimpi. Goedkoop is het niet, maar dan krijg je er wel een prachtig uitzicht over het Alcazaba bij!Dit is natuurlijk maar een opsomming van een select aantal must-see's in het oude centrum. Wil je een foto bijdragen of vind je dat er echt iets mist? Neem dan gerust contact met ons op!