Bodega bar El Pimpi in Malaga

Bodega bar El Pimpi is een unieke tapas en bodega bar in Málaga, en ligt midden in het historisch centrum van van de bruisende stad. Het is misschien wel het bekendste restaurant van de stad met een prachtig uitzicht op het Alcazaba fort en het Teatro Romano. Eet hier lekker een aantal tapa op de manier waarop de lokalen dat doen: bestel een hoop en deel het met elkaar!Bodega-bar El Pimpi is een heel uniek en gelijktijdig ook de oudste bodega van Malaga. Bij El Pimpi kun je heerlijk op het terras van de lange zomer avonden genieten met een mooi uitzicht op het verlichte Teatro Romano en het fort Alcazaba waarbij je lekker bij een drankje en een tapa van dit uitzicht kunt genieten!

El Pimpi is misschien wel de meest bekende en beroemdste tapasbar van de stad Málaga. Als je binnen komt zie je direct de vele foto’s van beroemdheden die een bezoek hebben gebracht aan el Pimpi.

Op de vele houten wijnvaten zie je de handtekeningen van beroemdheden als: De dochter van Picasso’s, Paloma, Tony Blair, de vroegere koning van Spanje Juan Carlos, de tennisser Rafael Nadal en Antonio Banderas, die in Bodega-bar El Pimpi een aandeel heeft.

De blauwe bloempotten aan de verschillende wanden met de daarin de typische garanium en de vele andere planten, waarbij je het gevoel krijgt in een typische Andalusische patio terecht bent gekomen.

Aan de overzijde van El Pimpi is een tweede vestiging en die heet. "El Pimpi Marinero". In El Pimpi Marinero kun je van overheerlijke vis specialiteiten genieten.

De naam El Pimpi zal afgeleid zijn van de Engelse term " pimp " ( in het Spaans proxeneta ), in verwijzing de buitenlandse zeelieden die vroeger aankwamen in de haven van Málaga en naar de plaatsen werden gebracht waar ze de prostituees konden vinden.Adres
Calle Granada, 62, 2015 Málaga - +34 952 22 89 90.

Openigstijden
Maandag t/m Zondag 10.00 - 03.00 uur

Website