Home » Blog » Omgeving Málaga in de provincie Málaga


Omgeving Málaga in de provincie Málaga

Omgeving Málaga - In de provincie Málaga vind je prachtige witte dorpjes, mooie stadjes, natuurgebieden, heerlijke badplaatsen en bezienswaardigheden. In de omgeving van Málaga stad kun je zowel op cultureel gebied als sportief gebied vele activiteiten ondernemen. Ontdek en beleef de provincie Málaga! 

Ga de mooie omgeving van de stad Malaga verkennen? Ontdek en beleef hier wat er te beleven is in de omgeving van Málaga en de bekende Costa del Sol. Rondom Málaga zijn meer mooie steden te vinden zoals Granada, Sevilla, Cordoba, Nerja en Marbella. Verder in Spanje zul je Alicante of Valencia vinden. Valencia is vooral bekend vanwege de City of Arts en Science. Ook zijn er historische bezienswaardigheden te vinden in de stad zoals de Mercado Central, en de tuin van Turia. Net als Fuengirola, vlakbij Málaga, heeft ook Valencia een Bioparc.

Bekijk hieronder de blogs over de dingen in de omgeving van Málaga. Dit gaat zo ver als Marbella, Antequerra, Granada en Nerja.

Silicon Valley aan de Costa del Sol

Slicon Valley is wereldberoemd om het feit dat de grootste Amerikaanse techbedrijven hier zitten. Het hoogtepunt was in 2021 toen door de coronalockdowns iedereen op sociale netwerken zat. Bedrijven zoals Meta, Snapchat, Apple, Intel, eBay, HP en Macafee haalden recordomzetten binnen. Wat heeft Málaga hier precies mee te maken? Meer dan je denkt!

Lees meer »

De mooiste villa’s aan de Costa del Sol

In het zuiden van Spanje, aan het azuurblauwe water van de Middellandse zee, ligt de prachtige Costa del Sol. De Costa del Sol is een van de zonnigste bestemmingen van Europa en daarmee tegelijkertijd één van de belangrijkste zonbestemmingen binnen Spanje. In de zomermaanden heerst hier een overheerlijk warm en zonnig klimaat met tropische temperaturen, maar ook in de andere jaargetijden is het hier dankzij het mediterrane klimaat heerlijk vertoeven! Hoe kun je deze prachtige Costa beter ontdekken dan vanuit jouw eigen luxe vakantiehuis.

Lees meer »

Nieuwe dienstregeling voor de C-1

Er is een nieuw schema uitgebracht voor de C-1 treindienst van Málaga centrum naar Fuengirola, en terug. Na bijna 3 jaar is er dus een vernieuwde dienstregeling. Het is er helaas niet beter op geworden.

Lees meer »

Provincie Málaga groeit weer in aantal inwoners

Het aantal inwoners aan de costa del Sol (of: in de provincie Málaga) is weer gegroeid. Dat laat het Spaans bureau van statistiek weten. Het gebied rond Madrid, de Balearen en Málaga vormen zelfs de top 3 met de netto immigratie. Het gebied rond Málaga blijkt een aantrekkelijke plaats om te vestigen.

Lees meer »

Vakantiehuis in Andalusië

De provincie Andalusië in het zuiden van Spanje is populair onder vakantiegangers. Ook Nederlanders en Belgen zijn hier veel te vinden. Je kunt ervoor kiezen om in een studio in het centrum van Málaga te gaan zitten, alleen dan zul je te maken hebben met toch wel drukte en misschien 's avonds laat wat geluid. Ga je meer richting het oosten of westen, nog steeds aan de Spaanse kunst die de costa del sol heet, dan zul je minder studio's vinden en meer echte huizen. Vakantiehuizen in Andalusie zijn er ook echt genoeg! Wat is er nu lekkerder dan wakker worden in een groot vakantiehuis, dichtbij een klein en rustig Spaans dorpje?

Lees meer »

Topstranden rond Málaga

Málaga kent vele goede stranden. Het gebied wordt niet voor niets de costa del Sol genoemd. Maar wat zijn nu de beste stranden van de costa del Sol? Dat heeft malagastrand.nl uitzocht. Hou jij van watersport, of meer van fancy restaurants in de buurt? Of ben je iemand die zich enkel en alleen bekommert om het zand en de zon...? Zie hier, de top 5 stranden bij Málaga!

Lees meer »

Benalmádena

Benalmádena kent men van de lange boulevard aan de kust. De Puerta Marina, de haven van Benalmádena is ook vrij bekend onder Nederlanders. Je kunt er lekker eten, lekker aan de haven zitten of zelfs een boottourtje maken. Je kunt er soms dolfijnen zien.

Lees meer »

Vakantie in het Spaanse Nerja

Ga eens vakantie vieren in het Spaanse Nerja - In de provincie Málaga aan de Costa del Sol ligt het bekende kustplaatsje Nerja hier vind je prachtige stranden met een lengte van meer als 16 kilometer. Maar er is nog veel met te zien en te doen! Het stadje Nerja heeft een klein intiem centrum met leuke bezienswaardigheden met een vleugje cultuur.

Lees meer »