Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Silicon Valley aan de Costa del Sol

Gepubliceerd op 29 oktober 2023 om 12:53

Slicon Valley is wereldberoemd om het feit dat de grootste Amerikaanse techbedrijven hier zitten. Het hoogtepunt was in 2021 toen door de coronalockdowns iedereen op sociale netwerken zat. Bedrijven zoals Meta, Snapchat, Apple, Intel, eBay, HP en Macafee haalden recordomzetten binnen. Wat heeft Málaga hier precies mee te maken? Meer dan je denkt!

Google en Vodafone naar Málaga

2021 was ook het jaar dat het beleid van Málaga om bedrijven naar de costa del Sol te halen eindelijk zijn vruchten afwierp. Google maakte namelijk bekend dat het het Europese hoofdkantoor voor cybersecurity in de stad zou vestigen. Vodafone kwam met een centrum voor R&D (research & development). Twee enorme mijlpalen die eigenlijk niet uit de lucht kwamen vallen. Er wordt al jaren alles uit de kast gehaald om grote techbedrijven met een oorsprong in Silicon Valley richting de omgeving van Málaga te halen. 

Een mooie stad met mooie monumenten

Het Gibralfaro kasteel torent 's avonds uit boven de prachtige stad Málaga. Een lekker temperatuurtje het grootste deel van het jaar. Relatief goedkoop wonen. Het zijn allemaal factoren die bijdragen aan iets wat de Malaguenos al langer weten maar wat internationaal gezien pas sinds kort bekend begint te worden: de combinatie van Málaga en tech. De stad Málaga neemt in 2022 de derde plaats voor Spaanse steden op het gebied van digitale technologie. Na Madrid en Barcelona, dat wel.

Parque Technológico de Andalucia

Het gebeurt niet in de stad zelf, daar is het te klein voor. Het gebeurt in PTA oftewel Parque Technológico de Andalucia. Het Silicon Valley van de costa del Sol. Hier staan nieuwe gebouwen van Ericsson, Oracle en sinds kort ook Google. Het zijn straten met de naam 'calle Bill Gates'. Er zijn intussen al meer dan 650 bedrijven en er werken tienduizenden mensen. De omzet is al meer dan 2 miljard en komt daarmee in de buurt van het toerisme in Málaga. 

Diversere economie in Málaga

Spanje probeert haar economie minder afhankelijk te maken van toerisme Ook is het door de recente droogtes nodig om minder afhankelijk te worden van landbouw. Dat lukt goed met de PTA. Er is alleen weinig Spaans aan; de voertaal is Engels en er lopen veel expats nodig. Maar dat is nodig in de internationale wereld van de tech. Wie hier wil komen vestigen mag met de burgermeester van Málaga praten. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.