Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Home » Bezienswaardigheden Malaga » Gebouwen & Monumenten »  Kasteel Gibralfaro Málaga

Kasteel Gibralfaro - Castillo de Gibralfaro Málaga

Castillo de Gibralfaro - Ontdek Málaga met informatie over Castillo de Gibralfaro. Het is het symbool van Málaga, en het grootste fort in de nabijheid van de stad.Kasteel Gibralfaro in Málaga hoort tot een van de mooie bezienswaardigheden in Málaga. Het kasteel ligt boven op de berg Gibralfaro vanwaar uit je een prachtig uitzicht over de haven en de kust van Malaga hebt. Tip: neem een paar stevige schoenen mee!

Het Castillo de Gibralfaro was van oorsprong een vesting van de Feniciërs. In de 14de eeuw werd het echter om gebouwd tot een Arabisch kasteel. Tegenwoordig zit er ook een klein museum in. Vanuit het op een 130 meter hoge rots gelegen kasteel heb je een prachtig panorama overzicht over de stad Málaga en de omgeving.
Het Gibralfaro Málaga ligt boven het Alcazaba en op de Gibralfaro berg (Vuurtorenberg). Als je door de haven wandelt kun je deze berg en de verdedigingsmuren goed zien.

Als je na de bezichtiging, La Alcazaba uitkomt, ga dan 2 keer links. Ga niet met de bus de berg op, maar ga te voet! De uitzichten zullen het meer dan waard zijn. In de wintermaanden is Castillo de Gibralfaro geopend tot 18.00 uur.
Je kunt ook in Alcazaba gelijk een kaartje kopen inclusief toegang voor het Gibralfaro.

Bezoek Kasteel Gibralfaro
Je kunt binnen in het kasteel via trappen op de kasteelmuren komen. Vanaf deze muren heb je een prachtige uitzicht over Malaga zoals de haven maar je kunt ook de Montes de Málaga zien liggen. Bovenop de berg, in het kasteel, zul je een klein museum vinden waar je kunt zien in welke uniformen de soldaten liepen. Daar staat ook een maquette van Málaga uit de tijd dat de Moren er de baas waren. 

Een kaartje kost €3,50.

Openingstijden

Het kasteel is in de zomer van 9.00 uur – 20.00 uur open.
In de winter van 9.00 uur – 18.00 uur.

Gesloten op 24, 25, 31 december en 1 januari.

Adres
Camino de Gibralfaro 11