Openbaar vervoer in Málaga 

Het openbaar vervoer in Málaga is goed georganiseerd. Er zijn genoeg bussen, er is een goede trein en een nieuw metronetwerk!


Het openbaar vervoer in Málaga is goed geregeld

Málaga is goed bereikbaar met bus en trein en beschikt over een goed georganiseerd openbaar vervoer. Zowel de stadsbussen binnen de stad als de regionale bussen rijden in alle richtingen. De bussen rijden over het algemeen tussen 06:45 uur en 23:00 uur. Er zijn ook enkele lijnen die buiten deze tijden rijden, de nachtbussen.

Voor specifieke routes, prijzen en meer verwijzen we je hier door naar de officiële websites van de busonderneming. De informatie is beschikbaar in het Spaans en soms in het Engels.De regionale lijndiensten en de lange afstandsbussen hebben een samenwerkingsverband afgesloten. Op de centrale busstations, bij Alameda Principal, bij Estación Muelle de Heredia en bij Estación de Autobuses Málaga worden op grote matrix borden alle regionale buslijnen met de vertrektijden aangegeven.

Estación Muelle de Heredia ligt aan avenida. M. Agustín Heredi bij de haven. Vanaf hier gaan bussen naar plaatsen zoals Velez Malaga, Torre del Mar, Nerja. Ook vertrekken de bussen richting Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola en Torrox.


Estación de Autobuses Málaga (Paseo de los Tilos) ligt naast treinstation en Maria Zambrano of misschien beter bekend naast Centro Comercial Vialia.

Contactgegevens

Paseo de los Tilos s/n
29006  Málaga, Malaga  (Andalusia)
www.estabus.emtsam.es
Tel.:+34 952350061

Busmaatschappij EMT verzorgt het vervoer in de stad Málaga. De stadsbussen van EMT rijden verschillende routes binnen de stad en de daar omheen liggende wijken. Bij de bushaltes staan duidelijk de lijnen en tijden aangegeven. Het buskaartje kun je bij de chauffeur kopen.

Prijzen

Een enkele rit: € 1,30
10-rittenkaart (tarjeta transbordo): € 8.30
10-rittenkaart opladen: € 7.85
20 ritten: € 15.70
30 ritten: € 23.55

Je kunt deze rittenkaarten kopen en opladen bij sommige kiosken.

 


Voor terminal 3 van vliegveld Málaga vind je bus Express Aeropuerto (EMT, lijn A). Deze bus rijdt tussen 07.00 uur tot 24.00 uur en rijdt elke 30 minuten heen en weer tussen het vliegveld en het centrum. De reistijd is ongeveer 20 minuten. De eindhalte is Paseo del Parque – Plaza del General Torrijos. Er zijn tussenstops bij het treinstation Maria Zambrano (Héroe de Sostoa – Estación) en het busstation van de stad (halte Estación de Autobuses). Als je naar het centrum van Málaga wilt, kun je het beste uitstappen bij de bushalte Alameda Principal. Een ticket is te koop bij de chauffeur van de bus, alleen bij contante betaling. Dit is inclusief bagage. Meer informatie over de Express Aeropuerto vind je hier.


Metro Málaga heeft momentaan twee lijnen in gebruik, deze lijnen gaan van El Perchel, dat is de metro station onder Maria Zambrano RENFE treinstation.

 

Lijn 1: Andalucía Tech - El Perchel (Maria Zambrano)
Deze lijn heeft 11 stations, handig voor locaties zoals Teatinos theater en Clínico en Carlos Haya Ziekenhuizen. Totale afstand: 8.8 km.

Lijn 2: Palacio de los Deportes - El Perchel (Maria Zambrano)
Deze lijn heeft zeven stations en gaat naar de meest bevolkte deel van de stad (Carretera de Cádiz), het Palacio de Deportes, José María Martín Carpena en het strand. Totale afstand: 5 km.

Beide lijnen lopen ondergronds in het Centrum. Het eerste deel, van El Perchel tot Clinico station, is ondergronds. Tussen Clínico en de Andalucía Tech loopt lijn 1 bovengronds.

Lijn 2 loopt volledig ondergronds vanuit het centrum naar het eindpunt bij Jose Maria Martin Carpena Arena, het Palacio de los Deportes.


Fietstour met Nederlandstalige gids


Trein reizigers kunnen van vele mogelijkheden gebruik maken om door en rond Malaga te reizen.

Treinstation Málaga Maria Zambrano en Centro Comercial Vialia liggen tegen het centrum aan. Trein bestemmingen buiten de provincie Málaga, worden verzorgd door de RENFE, het Spaanse spoorwegbedrijf. De AVE hogesnelheidstrein met bestemmingen Cordoba en Madrid rijdt iedere dag.

Het nabij gelegen busstation ligt tegen treinstation Maria Zambrano Málaga en Centro Comercial Vialia aan waardoor overstappen op de bus efficiënt is.


De Taxi's in Málaga zijn wit met een blauwe baan en het wapen van Málaga aan de zijkant. 

Boek hier een taxi van tevoren met TaxiTender

Unitaxi
Tel. 952 333 333

Taxi Municipal Institute
Tel. 952 122 040

Taxi-Unión
Tel. 952 040 804


Vergelijk gratis goedkope vliegtickets
sunweb-zonvakantie-Spanje zonvakantie-tui, Spanje zonvakantie-Spanje Reisburo-zonvakantie
kras-vakantiereizen Spanje
Eliza was here!
vakantiereizen PrijsVrij
Vliegtickets Spanje De Jong- zonvakanties Spanje
Trivago hotel vergelijker
Transavialogo De Jong- zonvakanties Spanje
Trivago hotel vergelijker