Benalmádena

Gepubliceerd op 10 april 2019 om 11:17

Benalmádena kent men van de lange boulevard aan de kust. De Puerta Marina, de haven van Benalmádena is ook vrij bekend onder Nederlanders. Je kunt er lekker eten, lekker aan de haven zitten of zelfs een boottourtje maken. Je kunt er soms dolfijnen zien.

Benalmádena pueblo

Toch staat Benalmádena niet bekend om het mooie dorpje. En dat is erg jammer, aangezien Benalmádena pueblo (het oude dorpje) erg mooi en fotogeniek is! Het is namelijk een van die mooie witte pueblo's die de Spaanse kust rijk is. Dit omdat de bewoners er ook zeker wel de bloemetjes buitenzetten. Letterlijk!

Tapas barretjes in Benalmádena

In dit soort dorpjes kun je de leukste tapas barretjes vinden. De prijzen zijn (nog) laag en er zijn niet zo veel toeristen te vinden. Ook zitten er veel leuke restaurantjes in ook Benalmádena. In het geval van dit dorpje kun je ook nog eens genieten van een prachtig uitzicht op zee, aangezien het dorp zowel aan de costa del sol als op een heuvel ligt.

Huizen huren en Torremuelle treinstation

Als je in de buitenwijken van Benalmádena loopt zult zien dat de meeste huizen een mooi zwembad hebben en ook nog verhuurd worden! Dit soort villa’s zijn steeds populairder onder toeristen. Goedkoop is het echter niet en let er in ieder geval op dat de aanwezigheid van openbaar vervoer niet altijd het geval is! In de buurt van Benalmádena zijn twee treinstations; Bemalmádena arroyo de la miel (wat hoger op de heuvel) en Torremuelle. De laatste is een wijkje tussen Benalmádena pueblo in en de zee. De wijk Torremuelle heeft dus wel een eigen treinstation, wat ideaal is voor een goede verbinding naar zowel het vliegveld als de stad Málaga zelf!