Provincie Málaga groeit weer in aantal inwoners

Gepubliceerd op 2 juli 2019 om 14:18

Het aantal inwoners aan de costa del Sol (of: in de provincie Málaga) is weer gegroeid. Dat laat het Spaans bureau van statistiek weten. Het gebied rond Madrid, de Balearen en Málaga vormen zelfs de top 3 met de netto immigratie. Het gebied rond Málaga blijkt een aantrekkelijke plaats om te vestigen.

Veel buitenlandse residenten aan costa del Sol

Reden voor de groei in netto immigratie is vooral dat het aantal residenten dat vertrokken is uit de regio Costa del Sol, is afgenomen met 14%. De instroom is al langer netto positief, het aantal inwoners rondom Málaga groeit dus. Het heeft er over de jaren voor gezorgd dat nu 15% van de inwoners in de provincie bestaat uit buitenlandse residenten.

Nederlanders en Belgen niet in top 10

Het afgelopen jaar is de migratie zelfs met 10 procent toegenomen. 26.000 nieuwe buitenlandse residenten kwamen naar dit gebied toe. Als we sorteren op nationaliteit staan de Britten met 3.402 op de eerste plaats. Dan ook nog 2.747 Marokkanen, 1.341 Colombianen, 1.251 Italianen en 1.199 Venezolanen. Nederlanders of Belgen komen niet eens in de top 10 voor. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.