Vakantie in het Spaanse Nerja

Gepubliceerd op 8 oktober 2018 om 02:41

Ga eens vakantie vieren in het Spaanse Nerja

Ga eens vakantie vieren in het Spaanse Nerja - In de provincie Málaga aan de Costa del Sol ligt het bekende kustplaatsje Nerja hier vind je prachtige stranden met een lengte van meer als 16 kilometer. Maar er is nog veel met te zien en te doen! Het stadje Nerja heeft een klein intiem centrum met leuke bezienswaardigheden met een vleugje cultuur.

Kom mee, dan laten we je met Nerja kennis maken!

 

De vele stranden van Nerja

Omdat Nerja zo’n lange kustlijn heeft, zijn hier genoeg mooie stranden, verborgen baaien en verlaten plekjes aan zee te vinden. Zoals het populaire playa de Burriana waar je jezelf een hele dag kunt vermaken in en aan het water. Een mooie plek om te snorkelen is playa de Maro. Hier vind je ook watervallen en verborgen grotten. Vlakbij het centrum vind je playa El Salón. Playa de Carabeo ligt ook in het centrum, maar je moet een flink aantal trappen af (en dus later weer op) om hier te komen. ’s Morgens vroeg zijn vissers hier hun vangst aan het schoonmaken, omringd door tientallen katten.

 

De prachtige Spaanse natuur

Kijk goed om je heen als je door deze plaats in Andalusië wandelt, je zal je verbazen over de prachtige natuur. Van watervallen tot exotisch ogende planten en bloemen, tot bananenbomen en de mooiste baaien. Dan heb je er ook nog de bekende druipsteengrotten van Nerja met muurschilderingen van duizenden jaren oud. Je kunt hier gemakkelijk met de bus naartoe vanuit de kustplaats. Maak een wandeling door het mooie natuurreservaat Torcal de Antequera en spot bijzondere wilde bloemsoorten en kleine dieren.Historisch Centrum Van Nerja

Het centrum van Nerja is intiem en gezellig om er eens doorheen te wandelen. Er zijn veel kleine straatjes die je in kunt lopen voor de mooiste huisjes en leukste winkels. 

 

Midden in het oude centrum van Nerja ligt ‘Balcon de Europa’, een met bomen omsloten plein, waar een klif 23 meter boven de zee ligt hier kun je genieten van een prachtig uitzicht over de Middellandse zee. Balcon de Europ heeft haar naam te danken aan Koning Alfonso XII.

 

Die bij zijn bezoek aan de stad na de verwoestende aardbeving van 1884, was hij zo onder de indruk dat hij het officieel ‘Balcon de Europa’ benoemde. Hier staat ook een levensgroot standbeeld van de Koning Alfonso XII.

 

Het Balkon van Europa is gebouwd op een voormalig fort en het enigste wat daarvan nog overgebleven is zijn twee roestige kanonnen.

 

Kerk Iglesia El Salvador
Aan het eind van Balcon de Europa bevindt zich de kerk El Salvador. De barok-neoklassieke stijl werd voltooid in 1697, de klokkentoren werd toegevoegd in 1724 en verder uitgebouwd aan het eind van de 18e eeuw. In 1997 vond de laatste restauratie plaats.

 

Las Cueva de Nerja

Even buiten Nerja liggen druipsteengrotten "Las Cueva de Nerja" waar vele vele archeologische vondsten zijn gedaan en waar muurschilderingen van zo'n 20.000 jaar oud. Deze druipsteen grotten werden door toeval door spelende kinderen ontdekt in 1959.

 

Overnachten in Nerja

Zoek je een hotel? De meeste overnachting adresjes liggen bijna altijd op loopafstand naar het strand!

Booking.com