Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Home » Bezienswaardigeden in Málaga » Pleinen » Plaza de la Merced


Plaza de la Merced - Plein in Málaga

Málaga zit natuurlijk vol met mooie pleintjes, vooral in het oude centrum van de stad. Een van de meest beroemde pleinen is plaza de la merced; letterlijk vertaald; plein van de gunst. Het plein is al eeuwenlang het centrum van gezelligheid.Plein Plaza de la Merced is misschien wel het gezelligste plein van de stad Málaga. Het is een trefpunt van de Malagueños. Zeker bij voetbalwedstrijden van Málaga FC, Real Madrid of F.C. Barcelona zitten de vele cafés rond het plein vol met voetballiefhebbers.


Picasso en plaza de la merced

Plaza de la Merced ligt in het centrum van Málaga naast het geboortehuis van Pablo Picasso, wat tegenwoordig een museum is. Hier zie je Pablo Picasso zittend op een bankje, erachter staat het geboortehuis van deze wereld beroemde Malagueño. Picasso woonde hier de eerste 10 jaar van zijn leven. Daarna verhuisde het gezin naar La Coruña, waar zijn vader een baan als tekenleraar kreeg.


Ook leuk in de winter!

Een heerlijke winteravond op Plaza de la Merced. Het is januari en de terrassen van de cáfe's zijn vol met gezellig pratende mensen en op het plein zitten de mensen op de banken met de spelende kinderen om zich heen. Midden in de winter! En het is niet eens zo koud.


Een typisch tafereel op het plein: de jacaranda's staan in bloei op het plein en er zijn veel paarse bloemetjes. Vrouwen komen van een feest en lopen in hun Spaanse flamenco jurken over het plein en de mannen staat nog even na te praten, Spaanser kan bijna niet!


Monument op plaza de la merced

Midden op het plein staat een obelisk, een monument ter nagedachtenis van vrijheidsstrijder generaal Torrijos en zijn 48 medestrijders. Zij werden op 11 december 1831 op het strand van San Andrés - Málaga geëxecuteerd. Beter bekend als “El fusilamiento de Torrijos” . Generaal Torrijos ondernam een onsuccesvolle poging het regime van Ferdinand VII omver te werpen. In het Prado museum in Madrid hangt een schilderij van deze gebeurtenis.