Hogesnelheidslijn van Málaga naar Granada waarschijnlijk aan het einde van dit jaar afgerond

Gepubliceerd op 22 juli 2020 om 11:43

De steden Málaga en Granada zouden voor het einde van 2020 voorzien kunnen zijn van de AVE hogesnelheidstrein. De werkzaamheden aan het nieuwe station, Antequera-Ciudad, zijn nu voor zo'n 80 procent klaar. 

Nieuwe station Antequera-Ciudad bijna klaar

Er waren aanvankelijk problemen met de bouw van dit station. De vorige aannemer is gecancelled, door dit bedrijf is er een vertraging van 3 jaar geweest. In april 2019 werd er een nieuwe aannemer aangesteld die inschatte dat het zo'n 12 maanden zou duren. Het duurt dus nog iets langer, maar het is dan nu echt bijna klaar.

Reistijd: 1:20 uur, 3 per dag

De Avant zal snel opstarten. Dit is de middelafstand trein van RENFE. Alle vergunningen zin al afgerond. Deze zal van Málaga naar Córdoba, Santa Ana (in Antequera) en naar Granada gaan. Echter, de tijd is niet zo competitief vergeleken met de auto en de bus. Echter, als het nieuwe station klaar is dan kan de trein direct over de Gobantes bypass rijden en zal de reistijd niet meer zijn dan 1 uur en 20 minuten. Er zullen er waarschijnlijk 3 per dag rijden, in beide richtingen.