Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Mondkapjesplicht wellicht snel verleden tijd

Gepubliceerd op 31 mei 2021 om 11:49

Het dragen van een mondkapje in de buitenlucht in Spanje is bijna alweer gemeengoed geworden. Al meer dan een jaar doet bijna iedereen het buiten. De Spaanse gelijke van Jaap van Dissel, Fernando Simón, stelde laatst dat de plicht snel versoepeld zal worden. Of het ook totaal zal worden afgeschaft is nog maar zeer de vraag.

Geen datum maar het duurt niet lang meer

Hij wilde geen datum noemen maar stelde wel dat door een steeds hoger wordende vaccinatiegraad en het afnemen van het aantal covid patienten in de ziekenhuizen, enkele coronamaatregelen opgeheft kunnen worden. De stappen zullen ook niet overal in het land even hard gaan, maar geleidelijk worden genomen in gebieden waar de epidemiologische situatie gunstig genoeg is.

Bijna van hoog naar gemiddeld risico

Op maandag was het gemiddelde gemeten over 14 dagen in Spanje 152 gevallen per 100.000 inwoners. De grens tussen hoog en gemiddeld risico is 150 gevallen per 100.000 inwoners. Hoewel er geen datum wordt genoemd zegt hij wel dat ze over een maand zeer gunstige cijfers zien voor het versoepelen van veel maatregelen.