Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Metro van Málaga uitgebreid naar centrum

Gepubliceerd op 27 maart 2023 om 15:08

De metro van Málaga is vandaag, op 27 maart, eindelijk verlengd naar het centrum van Málaga. Dat betekent twee nieuwe stations waarbij de meest oostelijke nu direct aan de Alameda Principal ligt.

17 jaar vertraging

Na een vertraging van maar liefst 17 jaar door economische problemen, veranderingen en archeologische vondsten is het vandaag eindelijk gebeurd. Vanaf 21:00 is de metro van Málaga open voor publiek.

Nieuwe stations Guadalmedina en Atazarenas

Twee nieuwe stations zijn erbij gekomen: Guadalmedina naast de Corte Ingles en Atazarenas op de doorgaande weg Alameda Principal. De president van de Junta Andalusië en de minister van Transport waren erbij om 17:00 om de opening officieel te vieren. Uiteindelijk heeft het 760 miljoen euro gekost, dubbel het bedrag dat oorspronkelijk is begroot. De metro van Málaga is nog niet helemaal kl;aar, richting Civil Hospital moet er nog worden gebouwd. Dit gaat waarschijnlijk nog wel lang duren aangezien er is besloten dat dit deel van de metro ondergronds gaat, in plaats van de originele plannen: bovengronds.