Goedkoop parkeren Eindhoven Airport

Gepubliceerd op 30 juni 2023 om 11:00

Vliegen naar Malaga

Ben je op zoek naar de ideale bestemming om een stedentrip te combineren met een strandvakantie? Kijk dan zeker eens naar Málaga! Deze stad in het zuiden van Spanje ligt aan de zee, maar is ook zeer geliefd als stedentrip bestemming. De luchthaven van Málaga-Costa del Sol ligt direct naast de stad, waardoor het zeer goed te bereiken is met het vliegtuig. In dit artikel vertellen we je meer over het vliegen naar Malaga vanaf Nederland.

Zeker wanneer je een stedentrip Malaga gaat doen wil je niet teveel tijd kwijt zijn aan het reizen. Kies daarom voor een Nederlands vliegveld dat niet te ver van je woonplaats af ligt. Zowel Eindhoven Airport, Rotterdam The Hague Airport en Schiphol vliegen op Malaga. 

Eindhoven Airport

Vanaf Eindhoven vliegen de twee prijsvechters, Ryanair en Transavia, voor zeer betaalbare prijzen. Zo kun je zelfs in het hoogseizoen voor zo’n € 80 naar Malaga vliegen. Buiten het hoogseizoen zijn er zelfs vliegtickets te vinden voor € 35 enkele reis. Dat maakt het een stuk aantrekkelijker om een weekend weg te gaan.

Rotterdam Airport

Ook vanaf Rotterdam Airport is het gemakkelijk vliegen naar Malaga toe. Bij Eindhoven zijn er twee aanbieders, maar bij Rotterdam is het alleen Transavia. Hierdoor liggen de prijzen iets hoger dan bij bovenstaande luchthaven. Als je echter dichterbij Rotterdam woont is het waarschijnlijk dat kleine prijsverschil niet waard om eerst naar Eindhoven te rijden.

Schiphol Airport

Doordat Schiphol een grotere luchthaven is dan bovenstaande, zijn er ook veel meer aanbieders actief. KLM heeft natuurlijk haar thuisbasis in Amsterdam en biedt tevens de vlucht naar Malaga aan. De prijs kan alleen niet op tegen de veel goedkopere prijsvechters. Opvallend is ook dat Vueling, een Spaanse luchtvaartmaatschappij, de reis aanbiedt voor een aantrekkelijke prijs. Verder zijn Ryanair, EasyJet en Transavia ruimschoots aanwezig met dagelijks meerdere vluchten.

Charleroi Airport

Veruit de goedkoopste vluchten naar Malaga gaan vanaf Charleroi Airport. Daar kun je al vanaf € 27 een vliegticket scoren. Ook het parkeren van de auto is bij Charleroi relatief goedkoop, waardoor je veel geld bespaart. Enkel de reis ernaar toe kost wat meer dan een luchthaven dichtbij. De belangrijkste aanbieder hier is Ryanair. Op de meeste dagen is dit zelfs de enige aanbieder voor een vlucht naar Malaga toe.

Brussel Zaventem Airport

Vliegen vanaf Brussel kan voor gelijke prijzen als Eindhoven Airport, echter is het wel wat verder reizen. De vluchten worden aangeboden door Ryanair en Transavia, maar ook Vueling, Brussels Airlines en TUI Fly. De goedkoopste tickets vind je via de eerste 3 luchtvaartmaatschappijen.

Voordelig parkeren op Eindhoven Airport

Een vakantie is al duur genoeg, dus het is begrijpelijk als je niet teveel geld uit wilt geven aan het parkeren van je auto. Het goedkoop parkeren Eindhoven Airport kun je zeer gemakkelijk vergelijken en zo de beste parking kiezen die aansluit bij jouw wensen en budget. 

Zeker bij Eindhoven Airport is het gemakkelijk parkeren, omdat het merendeel van de parkeerplaatsen op loopafstand van de luchthaven is. Zo hoef je niet met je bagage in een shuttlebus plaats te nemen, maar loop je slechts enkele minuten naar de terminal toe vanaf de parkeerplaats. De prijzen kunnen flink veranderen naarmate je dichterbij de vertrekdatum komt. Zorg er dus voor dat je op tijd boekt, minimaal 2 weken voor vertrek.

De vlucht & aankomst op Malaga Airport

De vlucht zelf is gelukkig niet erg ver. Na het opstijgen ben je een kleine 3 uur onderweg voordat je landt op het vliegveld van Malaga-Costa del Sol. De luchthaven heeft drie terminals en 2 start- en landingsbanen. Hierdoor valt de drukte ontzettend mee, waardoor je rustig op je koffers kunt wachten. Daarna kun je de reis vervolgen middels een huurauto, taxi of het lokale openbaar vervoer. Zo kun je voor een paar euro per persoon met de trein naar het centrum reizen en meteen de stad vol cultuur ontdekken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.