Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Home » Bezienswaardigheden Malaga » Gebouwen & Monumenten » Het bisschoppelijk paleis in Málaga - Palacio Episcopal


Het bisschoppelijk paleis in Málaga - Palacio Episcopal

Bisschoppelijk paleis  - Palacio Episcopal - Ontdek Málaga met informatie van Palacio Episcopal MálagaHet bisschoppelijk paleis in Málaga - Palacio Episcopal

Het bisdom Málaga, ja Málaga is een bisdom en heeft natuurlijk ook een eigen bisschopspaleis. Direct tegenover de kathedraal staat dit  in late barokke stijl gebouwde paleis wat werd gebouwd ter ere van bisschop Diego Ramírez.
Dit paleis dateert uit de 16e tot 18e eeuw,  en staat op een plek waar reeds twee andere paleizen hebben gestaan het laatste werd door brand verwoest.

Gaudí kreeg de opdracht van bisschop Juan Bautista Grau i Vallespinós om een nieuw bisschoppelijk paleis te bouwen. Maar Gaudí was hiermee niet zo gelukkig aangezien hij druk bezig was met de bouw en het ontwerpen van de Sagrada de Familia in Barcelona en het Park Guëll. De bisschop was enthousiast over de ontwerpen van Gaudi, maar de academie van San Fernando, die deze plannen moest goedkeuren waren er op tegen. Hierdoor werd de bouw verschillende keren vertraagd en in 1893 werd de bouw zelfs tijdelijk stil gelegd.

Het bisschoppelijk paleis telt drie verdiepingen. Het prachtige portaal valt op door de mooie barokke façades vanwege de toepassing van de witte granieten steen in de voorgevel.

Maar voordat het paleis werd voltooid stierf bisschop Juan Bautista Grau i Vallespinós. De ruzie met de academie duurde echter voort, en Gaudí wilde er niets meer mee tem aken hebben.. Er wordt zelfs beweerd dat hij de bouwtekeningen zou hebben verbrand. Andere architecten probeerden zijn werk af te maken, maar dat was niet zo'n groot succes. Diverse keren stortten delen van het gebouw in. Uitendelijk was het paleis in 1961 af.

Als je bij het hoofd portaal naar boven kijkt zie je een beeld van "‘Maagd der Smarten’". In de hoofdvertrekken zijn vaak tentoonstellingen met moderne kunst, en ook religieuze kunst kun je hier bewonderen zoals van de beeldhouwer Pedro de Mena y Medrano. Een van zijn meesterwerken kun je bewonderen in de kathedraal van Málaga, een groep van 40 beelden uit het hoogkoor van de Santa Iglesia Catedral Basílica de la Encarnación.

 

Openingstijden Bisschoppelijk paleis

dinsdag t/m zondag van 10.00 uur – 20.00 uur

Op maandag gesloten.

Entreeprijzen

  • entree inclusief exposities € 4,-
  • inwoners Málaga € 3,-
  • rondleiding met gids € 6,-
  • tot 12 jaar gratis

Entre korting € 2 voor:

  • 65+, gepensioneerden, studenten, met met een beperking, grote families en groepen boven de 20 personen (vooraf reserveren).

Adres: Plaza del Obispo, Málaga centrum