Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Home » Bezienswaardigheden in Málaga » Gebouwen in Málaga » Málaga-stadion - Museum van Málaga CF


Málaga voetbalstadion

Málaga stadion tour & Museum van Málaga CF

Málaga Club de Fútbol is oppgericht in 1904. Sinds 1941 speelt F.C. Málaga haar thuiswedstrijden in voetbalstadion La Rosaleda. Dit stadion ligt aan de noordkant van Málaga. Het biedt plaats aan 30.000 personen en ligt op een afstand van 2 kilometer lopen van het centrum van Málaga. Dat is een half uurtje lopen of 10 minuten met de bus.In 1982 behoorde het stadion Rosaleda, tijdens de wereldkampioenschappen voetbal in Spanje, tot één van de stadions waar de groepswedstrijden werden gespeeld.

Tot 1921 werden de wedstrijden vlakbij Baños del Carmen gespeeld. Onder de naam Club Deportivo Málaga, is uiteindelijk het nieuwe voetbal stadion Estadio La Rosaleda in gebruik genomen.

In het museum van Málaga CF is veel te zien over de geschiedenis van de club. Hier kun je een goed beeld vormen van hoe de F.C.Málaga is ontstaan. Er zijn foto’s en en videofragmenten van wedstrijden waarin (oud) spelers en trainers van de voetbalclub voorbij komen.

Museumtoer door het stadion
Hier kun je veel zien over de geschiedenis van Málaga F.C. en welke namen de voetbalclub nog meer gehad heeft en hoe de voetbalclub ontstaan is. Hier hangen de wanden natuurlijk vol met foto's van oud spelers waaronder ook enkele nederlandse spelers. Je ziet video's van wedstrijden met  bekende spelers en trainers van Málaga F.C.

Tijdens deze tour kom je in de persruimte, normaal zitten hier de voetballers en trainers hun verhaaltje te vertellen. Je loopt door de catacomben, je komt in de kleedkamer en in de dug-out , dan zie je wat trainer en reservespelers te zien krijgen als ze daar zitten of staan.

Vanaf Bushalte Alameda Principal:
    - bus 17 naar la Palma (halte Avenida. Dr. Marañón)
    - bus 26 naar Alegría de la Huerta (halte Rosario Pino)
    - bus 2 naar Ciudad Jardín (halte Jorge Silvela)
Je kunt ook een keer een training bijwonen van Málaga CF die meestal plaatsvinden in Estadio Ciudad de Málaga.

MÁLAGA CLUB DE FÚTBOL, SAD

Openingstijden

10.30 uur – 20.30 uur
Zondags gesloten

Entree

volwassenen: €10,-  onder 18 jaar: €5,-

Adres

Paseo Martiricos,
29011 Málaga

Telefoon

+34 952 10 44 88
+34 952 61 37 37

Website

Email
museo@malagacf.es