Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Het stadhuis van Malaga

Het stadhuis van Málaga ligt aan de Avenida de Cervantes tegenover de Paseo del Parque. Het gemeentehuis van Málaga is misschien wel een van de mooiste van Spanje. Het Spaanse woord voor stadhuis is 'ayuntamiento'.Dit okergele gemeentehuis ligt aan de voet van de Gibralfaro. Het stadhuis van Malaga wordt omringd door de Tuinen van Puerta Oscura en de tuin van Pedro Luis Alonso. De tuinen van Puerta Oscura ligt op de plek waar vroeger de stadspoort ‘Puerta Oscura’ gestaan heeft. In de prachtig rozentuin van Pedro Luis Alonso staan meer dan zeventig soorten rozen. Deze prachtige tuinen zijn door de architect Fernando Guerrero Strachan ontworpen 

In de directe omgeving van het stadhuis vind je diversen karakteristieke gebouwen zoals de Bank van Spanje, het Palacio de la Aduana of rector van de universiteit van Málaga (voormalig postgebouw).


Stadhuis Malaga in het Spaans Ayuntamiento de Malaga

Het gebouw, in neo- barokke stijl met modernistische details, is het werk van de architecten Manuel Rivera Vera en Fernando Guerrero Strachan. De eerste steen werd gelegd door de burgemeester Ricardo Albert op 31 december 1911.

Op 11 april 1919 nam de gemeenteraad het drie verdiepingen tellende gebouw in bezit. Op de eerste verdieping bevindt zich de Spiegelzaal en de Plenaire Zaal,  het gebouw heeft een prachtig gedecoreerd balkon, Ionische zuilen en een klokkentoren.

Jammer genoeg mag u het stadhuis niet bezoeken zonder toestemming, en hoe u toestemming kunt krijgen weet ik niet, ik zou zeggen gewoon proberen u ziet wel hoever u komt!


sunweb-zonvakantie-Spanje zonvakantie-tui, Spanje zonvakantie-Spanje Reisburo-zonvakantie
kras-vakantiereizen Spanje
Eliza was here!
vakantiereizen PrijsVrij
Vliegtickets Spanje De Jong- zonvakanties Spanje
Trivago hotel vergelijker
Transavialogo De Jong- zonvakanties Spanje
Trivago hotel vergelijker