Home » Bezienswaardigheden Malaga » Gebouwen & Munumenten » Mercado Centrum de Atarazanas - Markten in Málaga


Markt in Málaga: Mercado Centrum de Atarazanas

Mercado Atarazanas is een overdekte markt in Málaga. Ontdek de leuke geschiedenis en ook handige weetjes over deze versmarkt.


Markt in het centrum van Málaga

In het historisch centrum van Málaga ligt de overdekte markt Mercado de Atarazanas. Het is een geweldige belevenis om deze markt hallen te bezoeken. Levendig en geweldig om doorheen te lopen! Het is een prachtige overdekte markt waar je volop kunt genieten van de geuren en kleuren die overal aanwezig zijn op deze markt.

Markthallen Mercado Central de Atarazanas is veel groter dan de in centrumwijk Ell Molino liggende markt - Mercado de Salamanca.Versmarkt
Markthalle Mercado Atarazanas is onderverdeeld in drie hallen . Eén voor vis, één voor groente en fruit en één voor vlees maar ook kaas en noten zijn er volop te koop.

Tussen al deze producten vind je ook kleine tapa barretjes waar je staande van een tapa ( verser gaat niet ) en een drankje genieten kan tussen de kooplieden en andere bezoekers. Waar bij je tegelijkertijd alles in je opneemt, geuren, kleuren en de geluiden.
Niet ver van Markthalle Mercado Central de Atarazanas bevind zich de oudste bodega van Málaga. Waar je de typische zoete Malaga wijn kunt proberen en proeven.

Geschiedenis van Mercado de Atarazanas in Málaga
De poort is een onderdeel van de oude stads muur die terug gaat naar de Moorse tijd. Deze Arabische poort is nu de hoofdingang van Mercado Central de Atarazanas.

Vroeger was dit een scheepswerf wat de naam - Atarazanas - in het Moors betekend. Toen liep de Middellandse zee hier langs de stadsmuur. Daarna was -Atarazanas- een militair opslagplaats en Hospitaal.
In 1868 heeft man besloten het te slopen.

Arabische poort - hoofdingang van Mercado Atarazanas

Markthal Mercado Central de Atarazanas is tussen 1876 en 1879 gebouwd in mooie Neo Múdejar stijl. De prachtige achtergevel is van gekleurd glas. waarin je de history van de markthallen duidelijk kunt herkennen.

Adres

Calle Atarazanas, Málaga

Openingstijden

Maandag - zaterdag van 8.00 uur t/m 14.00 uur

Zondag - Gesloten