Home » Bezienswaardigheden Malaga » Gebouwen & Munumenten » Mercado de Salamanca - Markt in Málaga


Overdekte markt Mercado de Salamanca in Málaga - Mercado de Salamanca is een prachtige overdekte markt in wijk El Molino van Málaga in Andalusië, Spanje.

Mercado de Salamanca in Málaga

Deze minder bekende overdekte markt Mercado de Salamanca in Málaga behoord zeker tot de bezienswaardigheden in Málaga en is leuk om eens te bezoeken in Málaga.Overdekte markt in Málaga

In de wijk El Molino werd deze in Neo Múdejar stijl gebouwde Mercado de Slamanca in 1925 geopend, het ontwerp stamt van de architect Daniel Rubio Sánchez. Hier heb je het je gevoel dat je op een Arabische markt rond loopt. Op de tegels is duidelijk te zien welke vers waren op deze markt te koop zijn. De mensen uit de wijk El Molino kopen hier dagelijks hun verse waren om ondertussen de laatste nieuwtjes uit te wisselen.
Deze overdekte markt halle is zeker een bezoekje waard.

Mercado de Salamanca is vanuit het historisch centrum van Málaga makkelijk te bereiken. Vanaf Plaza Uncibay loop je Calle Méndez Nuñez uit en steek je Calle Carreteria over. daarna loop je tot het einde van Calle Ollerias hier hou je links aan. op ongeveer 50 a 60 meter zie je aan rechterkant de overdekte Mercado de Salamanca.

Adres

Calle San Bartolomé 16

Málaga

Openingstijden

Maandag - zaterdag  8.00 uur -14.00 uur

Een andere bezienswaardigheid die een bezoek waard is:
- Mercado Centrum de Atarazanas -