Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Home » Bodega Antigua Casa de Guardia in Malaga


Bodega Antigua Casa de Guardia in Málaga

Bij de oudste bodega van Málaga is Antigua Casa de Guardia. Hier kun je de typische zoete wijn van Málaga proberen.Bodega Antigua Casa de Guardia

Málaga heeft ook wijn, zoete wijn. En een glas zoete wijn ga je proberen in de bodega Antigua Casa de Guardia zonder twijfel wel het beste wijnlokaal van Málaga.

De Antigua Casa de Guardia is het oudste bodega van Malaga. In 1840 geopend door Don José Guardia. Bodega Antigua Casa de Guardia is meer dan een wijnbar. Het is een instituut voor wijnliefhebbers en is een cultureel erfgoed.


De Malagueños noemen Bodega Antigua Casa de Guardia ook wel “El Barril Místico” in het Nederlands: Mystieke Wijnvat. Hiermee wordt gezegd dat de wijn zo uitzonderlijk, uniek en schaars is dat het kostbare goed slechts aan enkele bevoorechten is voorbehouden om te proeven. Door Koningin Isabel de IIe werdt Antigua Casa de Guardia tot koninklijke leverancier, benoemd en dat betekende dat op de flessen de koninklijke zegel geplaatst mocht worden.

Bodega Antigua Casa de Guardia ligt in hart Málaga en de daarbij horende bodega , La Bodega Antigua Casa de Guardia, is de oudste bodega van Málaga. De bodega ligt noordelijk van Málaga in het prachtige natuurpark Montes de Málaga.


Bodega Antigua Casa de Guardia is eigenlijk in de loop der jaren niet veranderd door de tand des tijds gemarkeerde eikenhouten togen, houten vaten en Cubaans / Russische taps alles nog uit een vooroorlogs tijdperk.

Je rekening wordt opgeschreven met behulp van krijt. De antieke rekwisieten, de schilderijen en de zorgvuldig onderhouden flessen en vaten maken Casa de Guardia een authentiek en levend museum.


De wijn wordt van de Pedro Ximen-en de Moscateldruif gemaakt en de daarbij horende Bodega staat noordelijk van Málaga in het natuurpark Montes de Málaga. Een bezoek aan deze Bodega is ook mogelijk.