Ontdek Málaga » Musea in Málaga » Wijnmuseum in Málaga - Museo del Vino


Wijnmuseum in Málaga - Museo del VinoMidden in de historische stad Málaga ligt het Museo del Vino. Het wijnmuseum bevindt zich in het prachtig gerestaureerde gebouw Palacio de Biedmas del siglo XVIII. Dit 18e eeuwse gebouw is dankzij de financiering van de provincie Andalusië en de gemeente Málaga tot stand gekomen. In het wijnmuseum van Málaga kun je veel informatie, cultuur en geschiedenis over de wijnen uit de provincie Málaga vinden.

De eerste bewijzen dat er wijn in Malaga gemaakt werdt dateert al uit de tijd van het Romeinse Rijk. Er zijn bij opgravingen kruiken om de wijn in op te slaan en te laten gisten in de regio Cartama gevonden. Dit ligt ongeveer 30 kilometer van Málaga vandaan.

Tijdens de Arabische overheersing  werd er belasting (Qabalan) op wijn ingevoerd, wat de verkopers van wijn moesten betalen. Dit werd een belangrijke inkomstenbron voor Málaga. Toen de katholieke koningen het in 1487 voor het zeggen kregen in Málaga, begrepen ze direct het belang van deze inkomsten voor de stad. In deze tijd werd ook het broederschap van de wijnboeren opgericht. Dit zorgde niet alleen voor inkomsten maar wat misschien nog belangrijker was, voor goede opleidingen en bescherming van de wijn producten.

Bodega Antigua Casa de Guardia was de hofficiële leverancier van Malaga wijnen aan Hare Majesteit de Koningin Isabel II van Spanje. Bodega Antigua Casa de Guardia maakt nog steeds zeer goede wijnen welke je in de oudste bodega van Malaga kunt proeven

Ook Tsarina en keizerin van Rusland, Catherine II, bleek een grote liefhebber van deze wijnen uit Malaga te zijn.

Hier in het museum kom je veel te weten over de rijke geschiedenis van de typische wijnen uit de provincie Málaga , over de wijnmakers, over de verschillende  soorten wijn en hoe ze gemaakt worden.

Je kunt zowel met gids als op eigen gelegenheid het wijnmuseum bezoeken, zowel bij het ene als het ander zijn twee glaasjes wijn inclusief de entree prijs.

Wil je een rondleiding met een gids moet je wel even reserveren (vooraf bij het museum), de tour met de gids duurt ongeveer 40 minuten

De entree voor het " Museo del Vino" is € 5,- p.p
Studenten en groepen kunnen naar binnen voor € 3,- p.p.
Voor elk extra glaasje betaal je € 1, p.p
65 plussers en kinderen onder de 18 jaar hebben zelfs gratis toegang, dit is wel zonder proeverij.

In het Wijnmuseum in Málaga is ook een wijnwinkel, waar je wijn kunt proeven en kopen. Er vinden in het museum ook regelmatig workshops plaats.

 

Adres

Plaza de los Viñeros 1
29008 Málaga

 

Tel.

+34 952 22 84 93


Website
Museo del vino Málaga

 

Openingstijden

Maandag - Vrijdag 10.00 uur - 17.00 uur
Zaterdag 10.00 uur -14.00 uur

 

E-mail

info@museovinomalaga.com

 

Entree

€ 5,- incl. 2 wijn