Home » Bezienswaardigheden Malaga » Kerken In Málaga » De kathedraal in Málaga


De Kathedraal van Málaga

Lees informatie over bezienswaardigheden in Málaga met tips en informatie over de kathedraal van Málaga. Prijzen, rondleidingen en openingstijden van la manquita oftewel: La Santa Iglesia Cathedral Basilica de la Encarnación.De Kathedraal van Málaga is wel één van de grootste bezienswaardigheden van Málaga. De kathedraal staat ook bekend als la manquita de kleine één armige vrouw / dame. Dit komt doordat de tweede toren nooit is afgebouwd. Het heeft meer dan twee eeuwen geduurd tot de kathedraal afgebouwd was, in 1528 is man begonnen op de fundering van een Moskee tot en met het jaar 1782. Tegen die tijd was er alweer een gebrek aan geld en is besloten om de tweede toren niet af te bouwen.

Dit verklaart ook de verschillende bouwstijlen. Een Gotische stijl, Renaissance (één van de tempeldeuren) en een barokstijl in de decoratie van de lateien en de voorgevel. Het priesterkoor is buitengewoon (17e eeuw), hier zijn 40 van de totaal 58 houten figuren gekerfd door de beroemde beeldhouwer Pedro de Mena. De orgels, zijn gebouwd door Julian de la Orden in 1871.

 

Openingstijden Kathedraal

werkdagen van 10:00 – 20:00 uur.

Zaterdag: 10:00 – 18:30 uur.

Op zon- en feestdagen zijn de openingstijden afhankelijk van de mis. Meestal kun je erin van 14:00 - 18:30.


Adres

Calle Molina Lario 9


Entree

€ 6,-


Rondleiding óp het dakterras van de Kathedraal

In steeds meer toeristische gidsen komt Málaga als topbestemming voor. En nu is er nog eentje bijgekomen, dan het dak van de kathedraal is sinds mei 2015 opengesteld voor bezoekers. Onder begeleiding van een gids mogen ieder uur 50 personen de 200 treden via de noordelijke toren naar het prachtige bolvormige dak aantreden. Waar man boven van een heel mooi uitzicht kan genieten.

 

Reserveren per mail

bovedas.catedral@diocesismalaga.es

 

Telefonisch reserveren

+34 952 221 835

 

Website

arsmalaga.es/bovedas-catedral

 

Prijs

Overdag zes euro en s avonds tien euro.

 

Kortingen

Inwoners van Malaga, studenten en senioren krijgen korting

Overdag drie en ’s avonds zes euro.