Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
Home » Musea in Malaga » Automuseum in Málaga

Automuseum - Museo Automovilístico de Málaga

Automuseum Málaga is een van de bezienswaardigheden van Málaga. Dit is leuk en een verrassend auto en automode museum en behoord zeker tot één van de leukere bezienswaardigheden van Málaga, Andalusië.In de Avenida Sor Teresa Prat vind je een imposant bijna klassiek ogend gebouw met patio, maar het is in feite nieuw deze prachtig gerestaureerde voormalige tabaksfabriek uit 1923 waar in de toekomst diverse musea moeten komen. Maar tot heden vind je hier enkel nog dit automuseum en het Russisch staatsmusem Málaga. Hier vind je een privé-verzameling van kledingmagnaat Joao Magalhaes.

Het is een privé-collectie van Joao Magalhaes en hij verzamelt wat hem persoonlijk aanspreekt. Het leuke aan deze collectie is dat naast de auto de mode uit deze betreffende periode getoond wordt een museum voor hem én haar dus. Er staat bij elke auto twee bordjes met informatie over de getoonde auto en één over de getoonde kleding en dit zowel in het Spaans als Engels. Ook het Internet is zeer goed verzorgd zo staat er bij elke auto een QR-code zodat je dit kunt scannen en op YouTube kunt zien.

Het automuseum heeft 95 auto's verdeelt over één verdieping en alle auto's zijn rijklaar op vier na. Deze auto's kunnen allemaal gehuurd worden voor bijzondere gelegenheden.

In het museum vinden ook vaak evenementen plaats zoals: modeshows, productlanceringen, Filmfestival van Málaga en de jaarlijkse Museumnacht. Dit is natuurlijk ook de ontmoetingsplaats voor de oldimer liefhebber.

Openingstijden

Maandag t/m zondag van 10.00 uur t/m 19.00 uur.

 

Openbaar vervoer

Buslijn 16, 15 en 3 vanaf Alameda Principal - uitstappen bij Avenida la Paloma

 

Met eigen auto

GPS coordinaten 36.699616, -4.439595

Parkeren op het museumterrein is gratis.

 

Entree

€ 7,50 . Studenten en 65 + betalen € 5,50. Tot 3 jaar gratis


Adres

Avenida Sor Teresa Prat 15


Website

Automuseum Málaga