Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Home » Bezienswaardigheden in Málaga » Musea in Malaga »  Russisch staatsmuseum Málaga


Russisch staatsmuseum Málaga

Het Russisch staatsmuseum in Málaga - Ontdek musea in Málaga, bezienswaardigheden, tips en informatie!


Het "Museo Ruso de San Petersburgo" in Málaga
De locatie voor deze prestigieuze onderneming is La Tabacalera, een tabaksfabriek uit 1920 net buiten het centrum van Málaga . Hier staat ook het automuseum. In het Russisch staatsmuseum zijn ongeveer 100 onschatbare kunstwerken van het Russisch Staatsmuseum te bewonderen, variërend van 15e-eeuwse iconen tot 20e-eeuwse schilderijen. Hier zie je kunst met een grote K, van Byzantijnse- waaronder Kubistische en Constructivistische werken alsmede Socialistisch Realistische werken.



Het Russisch staatsmuseum opende haar deuren reeds 1895 in St. Petersburg, en heeft ondertussen een gigantische collectie Russische kunst van meer dan 400.000 werken. En laat kunst zien uit alle periodes, van Iconen, portretten, landschappen, historische objecten, kunst uit de middeleeuwen, romantische tijdperk, realistische en Europese schilderingen en ga zo maar door..

Het Russisch Museum in Sint-Petersburg heeft 100 werken uitgeleend op permanente basis, waaronder een aantal bekende namen uit de Russische kunstgeschiedenis zoals:  Repin, Kandinsky, Tatlin, Rodchenko en Chagall,  maar ook werken van Konstantín Korovin, Olga Rózanova en Maksím Vorobiov zijn hier te bewonderen. Daarbij komt dat elk jaar 60 stuks voor een tijdelijke tentoonstellingen beschikbaar gesteld worden.

Het stadhuis omschreef de collectie variërend van: “Byzantijns geïnspireerde iconen tot sociaal-realisme van het Sovjet-tijdperk” Het museum, zal naar verwachting meer toerisme aantrekken, en een grotere diversiteit brengen aan een reeds levendige en kleurrijke stad – en dat is goed voor zowel de stad als de provincie Málaga.

Málaga is hiermee de eerste West-Europese stad met een onderdeel van het Russisch staatsmuseum.

Auditorium en film
Naast kunst is er ook nog een Russisch theater te bewonderen en Russische films. Elk jaar zullen er theaterstukken en verschillende films te bewonderen zijn. Ook bied het museum verschillende workshops voor kids. Ook kun je in het museum gebruik maken van een leesruimte waar boeken staan over de kunst die te bezichtigen is, en ook een virtuele tour bestaat tot de mogelijkheden.

El Museo Estatal Ruso is een zeer compleet museum waar de liefhebber van Russische kunst en cultuur hun hart kunnen ophalen.

 

Meer te zien in de tabaksfabriek
Behalve dit museum is ook nog het automuseum gevestigd in de oude tabaksfabriek, la tabacalera. Als je er dan toch bent, is dit goed te combineren.

Openingstijden
    * Van 16 september tot en met 15 juni 

       zijn de openingstijden van 9.30 – 20.00 uur
    * Van 16 juni tot en met 15 september

       zijn de openingstijden van 11.00 – 22.00 uur


Iedere maandag, op 1e kerstdag en op nieuwjaarsdag is het museum gesloten.


TIP!  Wilt u dit museum gaan bezoeken?

Wilt u dit museum gaan bezoeken? Koop dan HIER tickets zonder in de rij te staan. U ticket kunt u ook op u smartphone tonen. Tickets worden verzonden per e-mail.


Entreeprijzen

    * tot 18 jaar gratis toegang
    * vaste collectie € 6,-   
    * 65+, families/ groepen en studenten tot 26 jaar € 3,50
    * wisselende collectie € 4,-
    * 65+, families/ groepen en studenten tot 26 jaar €2,50
    * vaste + wisselende collectie € 8,-
    * 65+, families/ groepen en studenten tot 26 jaar € 4,-

TIP - Op zondag is het museum vanaf 16.00 gratis toegankelijk

Adres

Avenida Sor Teresa Prat, nº 15
Edificio de Tabacalera
29003 Málaga

Tel

951 926150


info.coleccionmuseoruso@malaga.eu
educacion.coleccionmuseoruso@malaga.eu