Home » Bezienswaardigheden in Málaga » Musea in Malaga » Flamenco Museum in Málaga

Flamenco museum Málaga

Museo de Arte Flamenco - Flamenco Museum in MálagaMuseo de Arte Flamenco

In dit kleine uit twee verdiepingen bestaande flamenco museum in de Calle Ramón Franquelo in Málaga vind je veel over de geschiedenis van de flamenco, dans en de flamencomuziek. De club 'Peña Juan Breva', beheert dit museum en is genoemd naar de bekende flamenco zanger Juan Breva uit Málaga. Het flamenco museum is zeker niet één van de meest bekendste en bezochte museums van Málaga. Voor één euro entree krijg je toch een goede indruk over de flamenco cultuur in Málaga.

De flamenco is in Málaga minder belangrijk als in andere Andalusische steden zoals Sevilla en Granada maar is wel nadrukkelijk aanwezig. Dit kun je in Museo de Arte Flamenco zien.

Van boven naar beneden

Op de 2e verdieping vind je alles over de geschiedenis van de flamenco in Málaga. Je leert over dee personen die een rol in de wereld van de flamenco hebben gespeeld of nog spelen. Op deze verdieping vind je onder andere ook diversen gitaren, sjaals en jurken en informatie over de 'Panda de Verdiales'. Dit laatste is de flamenco uit de bergen van Málaga.

Op de eerste verdieping vind je veel objecten die met de flamenco te maken hebben. Oude grammofoonspelers en een vrij grote collectie grammofoonplaten met flamenco-muziek.

Op de begane grond is een zaaltje met tafels en stoelen en een bar, waar de optredens plaatsvinden en leden van Peña Juan Breva samenkomen. 

Vrijdagmiddag: live flamencomuziek

Op vrijdagmiddag is in het museum vaak live flamenco-muziek en met een beetje geluk wordt er ook nog flamenco gedanst. Hier tref je hoofdzakelijk Spaans publiek. Vraag voor alle zekerheid even na of er op de vrijdag dat je er heen wilt ook optredens zijn. 

Leuke Tip

Ga tijdens de Feria de Málaga naar de kelder van Peña Juan Breva. Hier kun je vrijwel dagelijks live naar flamenco luisteren

Entree

€1,-

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 10.00 uur– 17.00 uur

Adres

calle Ramon Franquelo 4

Website