Home » Bezienswaardigheden in Málaga » Musea in Malaga » Flamenco Museum in Málaga

Flamenco museum Málaga

Museo de Arte Flamenco - Flamenco Museum in MálagaMuseo de Arte Flamenco

Dit kleine uit twee verdiepingen bestaande flamenco museum in de Calle Ramón Franquelo in Málaga vind je veel over de geschiedenis van de flamenco, dans en de flamencomuziek. De club 'Peña Juan Breva', beheert dit museum en is genoemd naar de bekende flamenco zanger Juan Breva uit Málaga. Het flamenco museum is zeker niet één van de meest bekendste en bezochte museums van Málaga. Maar voor één euro entree krijg je toch een goede indruk over de flamenco cultuur in Málaga.

De flamenco is in Málaga minder belangrijk als in andere Andalusische steden zoals Sevilla en Granada  maar is wel nadrukkelijk aanwezig, zoals je in Museo de Arte Flamenco kunt zien.

Van boven naar beneden
Op de 2e verdieping vind je alles over de geschiedenis van de flamenco in Málaga, de personen hun bezittingen die een rol hebben gespeeld of nog spelen in de wereld van de flamenco. Op deze verdieping vind je onder andere ook diversen gitaren, sjaals en jurken en informatie over de 'Panda de Verdiales', de flamenco uit de bergen van Málaga.

Op de eerste verdieping vind je veel objecten die met de flamenco te doen hebben zoals: oude grammofoonspelers, en een vrij grote collectie grammofoonplaten met flamenco-muziek.

Op de begane grond is een zaaltje met tafels en stoelen en een bar, waar de optredens plaatsvinden en leden van Peña Juan Breva samenkomen.

 

Op vrijdagmiddag is in het museum vaak live flamenco-muziek en met een beetje geluk wordt er ook nog flamenco gedanst. Hier tref je hoofdzakelijk Spaans publiek. Vraag voor alle zekerheid even na of er die vrijdag dat je er heen wilt er ook optredens zijn. 

Leuke Tip
Ga tijdens de Feria de Málaga naar de kelder van Peña Juan Breva hier kun je vrijwel dagelijks live naar flamenco luisteren

 

Entree:

€1,-

 

Openingstijden:
Dinsdag t/m zondag 10.00 uur– 17.00 uur

Adres:
calle Ramon Franquelo 4

Website: