Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Home » Bezienswaardigheden Malaga » Gebouwen & Munumenten » Stierenvechtersarena - La Malagueta in Málaga


Stierenvechtersarena La Malagueta in Málaga

Één van de bekendste bezienswaardigheden is zeker de stierenvechtarena van Malaga. Plaza de Toros La Malagueta ligt aan de voet van de Gibralfaro berg. Plaza de Toros La Malagueta is goed te zien vanaf de Gibralfaro berg. Vanaf die berg dan heb je een prachtig uitzicht over het haven complex en kijk je zo in de Stierenarena. Plaza de Toros La Malagueta is naar de wijk La Malagueta vernoemd.

Stierenvechtersarena La Malagueta werd gebouwd tussen 1874 en 1876 naar een ontwerp van Joaquín Rucoba. De arena werd in gebruik genomen op 11 juni 1876. Het is gebouwd als een zestienhoek in neo-moorse stijl en is een beschermd monument.

De piste, ruedo, heeft een doorsnede van tweeënvijftig meter. Op de tribunes kunnen ruim veertienduizend mensen plaatsnemen. Onder de tribunes bevinden zich verschillende gebruiksruimtes zoals boxen voor stieren, stallen voor paarden en kleedruimtes voor de stierenvechters. De arena wordt tegenwoordig gebruikt tijdens verschillende traditionele feestdagen.

Het Taurino Antonio Ordóñez Museum
Binnen de Stierenarena - La Malagueta Málaga is het Taurino Antonio Ordóñez Museum. Antonio Ordóñez was een buitengewoon bekwaam stierenvechter die een zeer orthodoxe zuivere stijl had. Hij was een tijdgenoot van andere grote torero's zoals El Cordobés.

Hier in dit museum kun je alles zien en bewonderen wat het stierenvechten betreft. Je kunt hier ook foto’s zien van Ernest Hemmingway. Net als zijn vader, was ook Antonio een grote inspiratiebron voor de Engelse schrijver Ernest Hemingway die jarenlang in Ronda woonde en eraan verknocht was geraakt. Hemingway werd door de familie Ordóñez liefkozend "Papa Ernesto" genoemd.

Stierenarena La Malagueta Málaga bezoeken
"Als wij via de Puerto de Málaga naar Plaza de toros de la Malagueta flaneren, zien wij dat er een deur open staat van de arena. (Vaak staat er een rode deur open aan de kant Paseo Reding en is het vrij te bezoeken behalve voor het museum moet je betalen). Waar naar wij gewoon naar binnen lopen, en door de arena dwalen. Het is een impossant gezicht dit prachtige gebouw van dichtbij te zien, het is trouwens een beschermd monument.

 

Adres
Paseo de Reding 8
29016 Málaga

 

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
10.00 uur tot 13.00 uur
17.00 uur tot 20.00 uur

Gesloten
Zaterdag en Zondag


Entree
De prijzen van de tickets
tussen de € 10,- en € 100,-


Entree museum

€ 1,80
Kinderen tot 7 jaar gratis.