Home » Bezienswaardigheden in Málaga » Musea in Malaga »  Jorge Rando Museum in Malaga


Jorge Rando Museum in Málaga

Jorge Rando was een Spaanse kunstenaar, schilder van religieuze schilderijen, expressionist, en hij maakte hedendaagse en moderne kunstWie is Jorge Rando?

Jorge Rando is een Spaans kunstenaar. Hij was schilder van religieuze schilderijen, hij was expressionist en hij maakte hedendaagse en moderne kunst.

Jorge Rando was geboren in 1941 in Málaga. Hij studeerde filosofie en theologie in Málaga en ging daarna studeren in Keulen. Hier ontdekte hij de relatie tussen schilderkunst en filosofie. Hij kwam hier ook tot de overtuiging dat hij zijn gevoel goed kon beleven in het expressionisme.

Tegenwoordig heeft hij zijn eigen museum. Hier worden 120 werken van hem tentoongesteld. Hij laat de harde werkelijkheid zien. Van oorlog tot prostitutie, er zijn geen taboes in dit museum. Met de expositie The Passion geeft hij uiting aan zijn eigen religieuze overtuiging en beeld het lijden van Christus uit. In de expositie kraamklinieken laat hij beelden van trieste moeders zien. Verder zijn er ook genoeg sculpturen te bewonderen.

Over de kunstvormen van Jorge Rando lopen de meningen ver uiteen. Om je eigen mening te vormen kun je er het beste gewoon heengaan!

Het museum staat in een stijlvol pand. Omdat Jorge Rando zijn kunst laagdrempelig wil houden, is de entree tot het museum gratis. Wat dat betreft is het een bezoek zeker waard! Mocht je dit museum willen combineren met andere bezienswaardigheden in Málaga dan kun je tot 14:00 ook nog de Mercado de Salamanca bezoeken. Ook staat het glasmuseum erg dichtbij het museum van Jorge Rando.

Entree

gratis


Openingstijden

Maandag t/m zaterdag van 10.00 – 20.00 uur.
Zondag gesloten.


Adres

calle Cruz del Molinillo, 12
29013 Málaga


Website

Museo Jorge Rando