Home » Bezienswaardigheden in Malaga » Musea in Malaga » Museo De Artes Populares in Malaga


Museo De Artes Populares - Malaga

Museum 'Artes y costumbres populares in Malaga - Hier kun je zien hoe de stad Málaga eruit zag in 19de eeuw.Museo de Artes Populares in Malaga

Dit leuke 17de eeuwse voormalige koetshuis ligt midden in het hartje van Málaga. Museum 'Artes y costumbres populares in Malaga is ingedeeld in 19 kamers, hier kun je vooral zien het stedelijke en landelijke leven van de provincie Málaga in de 19de eeuw. Het is een vrij klein museum maar is vol van fascinerende exposities en informatie over de lokale geschiedenis en gewoonten.

Deze door de architect Enrique Atencio gerestaureerde herberg uit de 17e eeuw bevindt zich het Museo de Artes y Costumbres Populares. Het museum ligt in het historische centrum in het ‘Mesón de la Victoria’ en vlakbij de Guadalmedina rivier. Er is ook een prachtig patio, hier kan je heerlijk genieten van de tropische planten en de zon. In dit museum vind je vele voorwerpen uit het dagelijks leven van vroegere dagen waarbij landbouw en visserij de boventoon voeren.

Maar ook complete woningen zijn nagebouwd zoals woonkamer en slaapkamer om te laten zien hoe de mensen leefden in deze tijd in de provincie Málaga.  Maar daar is ook een leuke collectie traditionele klederdracht en kostuums vanaf het einde van de 19 eeuw tot aan het begin van de vorige eeuw.

Hier kun je ook twee schilderijen bewonderen van Anita Delgado die vooral bekend is omwille van haar bewogen leven met de maharadja Jagatjit Singh van India.